Kuvaus
Näin Teet Rinkilä Pullat: Helppo ja Herkullinen Resepti! Opi vaivatta valmistamaan pehmeät ja näyttävät pullat, jotka hurmaavat kaikki.
Ainesosat
- 3,5 dl lämmintä vettä
- 1 teelusikallinen suolaa
- 1 pussi kuivahiivaa (noin 11 g)
- 7 dl vehnäjauhoja (hienoa, eli erikoisvehnäjauhoa)
- 1 teelusikallinen rypsiöljyä
- 2 ruokalusikallista sokeria
Taikinan jatkokäsittelyyn ja viimeistelyyn:
- Unikonsiemeniä (tai seesaminsiemeniä tai pellavansiemeniä)
- 50 g pehmeää voita (taikinan voiteluun)
- 1 keltuainen sekoitettuna 1 teelusikalliseen maitoa (voiteluun)
Ohjeet
- Sekoita kulhossa kuivahiiva, sokeri ja lämmin vesi. Anna seoksen seistä muutama minuutti, kunnes pinnalle nousee kuplia.
- Lisää joukkoon rypsiöljy, suola ja vehnäjauhot vähitellen. Sekoita ja vaivaa taikinaa käsin tai koneella, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä.
- Muotoile taikinasta pallo, voitele se kevyesti öljyllä ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Kun taikina on kohonnut, painele siitä ilma pois ja jaa taikina kymmeneen osaan.
- Muotoile osista tankoja ja levitä niiden keskelle hieman pehmeää voita.
- Peitä tangot ja anna levätä noin 10 minuuttia.
- Litistä tankoja varovasti käsin ja taita ne kuin kirjekuori, anna taas levätä hetki.
- Venytä tankoja ja yhdistä päät renkaaksi. Halutessasi kierrä päät toisiinsa.
- Aseta rinkilät leivinpaperille pellille ja peitä liinalla, anna kohota 15 minuuttia.
- Voitele pullat keltuainen-maito -seoksella ja ripottele päälle siemeniä.
- Lämmitä uuni 190 asteeseen (kiertoilmauunissa 170 astetta).
- Paista rinkilöitä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pulla
- Kalorit: 180 kcal
- Sokeri: 3 g
- Natrium: 200 mg
- Rasva: 5 g
- Hiilihydraatit: 28 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 15 mg