Kuvaus
Näin teet mummon rieskat: Pehmeät ja lämpimät rieskat helposti kotikeittiössä. Katso ohje ja ihastu aidon maun taikaan!
Ainesosat
- 3 l vettä
- 500 g ruissihtijauhoja
- 1 kg ohrajauhoja
- 2 kg vehnäjauhoja
- 1 pkt hiivaa
- 140 g voita
- 4–5 tl suolaa
Ohjeet
- Sulata voi ja sekoita se ruissihti- ja ohrajauhojen, hiivan ja suolan kanssa kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi.
- Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia.
- Ota taikinasta sopiva määrä ja kaulitse litteäksi, käyttäen ohrajauhoja leivontaan.
- Tee taikinan pintaan painokuvio, jotta rieska ei nouse kahdeksi kerrokseksi.
- Kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi, noin 300°C asteeseen.
- Paista rieskoja uunissa noin 5 minuuttia.
- Harjaa tarvittaessa palaneet jauhot uunista pois paiston aikana.
- Nauti lämpimänä tai pussita kuumana säilyvyyden varmistamiseksi.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 rieska
- Kalorit: 180 kcal
- Sokeri: 0,5 g
- Natrium: 250 mg
- Rasva: 4 g
- Hiilihydraatit: 30 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 10 mg