Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Näin teet mummon rieskat: Pehmeät ja lämpimät

Näin teet mummon rieskat: Pehmeät ja lämpimät

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 40 min
  • Kypsennysaika: 5 min
  • Kokonaisaika: 45 min
  • Tuotto: 20 rieskaa
  • Kategoria: Leipä
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Näin teet mummon rieskat: Pehmeät ja lämpimät rieskat helposti kotikeittiössä. Katso ohje ja ihastu aidon maun taikaan!


Ainesosat

  • 3 l vettä
  • 500 g ruissihtijauhoja
  • 1 kg ohrajauhoja
  • 2 kg vehnäjauhoja
  • 1 pkt hiivaa
  • 140 g voita
  • 45 tl suolaa

Ohjeet

  1. Sulata voi ja sekoita se ruissihti- ja ohrajauhojen, hiivan ja suolan kanssa kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi.
  3. Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Ota taikinasta sopiva määrä ja kaulitse litteäksi, käyttäen ohrajauhoja leivontaan.
  5. Tee taikinan pintaan painokuvio, jotta rieska ei nouse kahdeksi kerrokseksi.
  6. Kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi, noin 300°C asteeseen.
  7. Paista rieskoja uunissa noin 5 minuuttia.
  8. Harjaa tarvittaessa palaneet jauhot uunista pois paiston aikana.
  9. Nauti lämpimänä tai pussita kuumana säilyvyyden varmistamiseksi.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 rieska
  • Kalorit: 180 kcal
  • Sokeri: 0,5 g
  • Natrium: 250 mg
  • Rasva: 4 g
  • Hiilihydraatit: 30 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 10 mg