Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mustikkapiirakka ohjeella, joka hurmaa joka kerta

Mustikkapiirakka ohjeella, joka hurmaa joka kerta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 45 min
  • Kokonaisaika: 1 hour
  • Tuotto: 8 annosta
  • Kategoria: Jälkiruoat
  • Menetelmä: Paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

ustikkapiirakka ohjeella, joka hurmaa joka kerta. Löydä salaisuus rapeaan pohjaan ja täyteläiseen täytteeseen – leivo jo tänään!


Ainesosat

  • Täyte:
  • 2 dl crème fraîchea
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 4 rkl sokeria
  • Mustikat:
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2,85 dl mustikoita, tuoreita tai pakasteesta
  • Pohja:
  • 1,2 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl kardemummaa
  • 1,2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • ¼ tl karkeaa suolaa
  • 113 g suolatonta voita, pehmeänä
  • 1 tl leivinjauhetta

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 190 °C:een ja voitele 23 cm piirakkavuoka.
  2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää muna ja sekoita.
  3. Siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe, suola ja kardemumma. Sekoita taikinaksi.
  4. Painele taikina vuokaan tasaisesti tuorekelmun avulla. Poista kelmu.
  5. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi kulhossa.
  6. Kaada puolet täytteestä pohjalle ja levitä kevyesti.
  7. Sekoita mustikat ja maissitärkkelys keskenään.
  8. Ripottele mustikat täytteen päälle ja kaada loput täytteestä niiden päälle.
  9. Paista piirakkaa leivinpaperilla vuoratun pellin päällä 40–45 minuuttia.
  10. Anna jäähtyä ritilällä. Tarjoa lämpimänä, huoneenlämpöisenä tai kylmänä.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 280 kcal
  • Sokeri: 14 g
  • Natrium: 120 mg
  • Rasva: 16 g
  • Hiilihydraatit: 29 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 50 mg