Kuvaus
ustikkapiirakka ohjeella, joka hurmaa joka kerta. Löydä salaisuus rapeaan pohjaan ja täyteläiseen täytteeseen – leivo jo tänään!
Ainesosat
- Täyte:
- 2 dl crème fraîchea
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljauutetta
- 4 rkl ranskankermaa
- 4 rkl sokeria
- Mustikat:
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 2,85 dl mustikoita, tuoreita tai pakasteesta
- Pohja:
- 1,2 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- ¼ tl kardemummaa
- 1,2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- ¼ tl karkeaa suolaa
- 113 g suolatonta voita, pehmeänä
- 1 tl leivinjauhetta
Ohjeet
- Lämmitä uuni 190 °C:een ja voitele 23 cm piirakkavuoka.
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää muna ja sekoita.
- Siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe, suola ja kardemumma. Sekoita taikinaksi.
- Painele taikina vuokaan tasaisesti tuorekelmun avulla. Poista kelmu.
- Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi kulhossa.
- Kaada puolet täytteestä pohjalle ja levitä kevyesti.
- Sekoita mustikat ja maissitärkkelys keskenään.
- Ripottele mustikat täytteen päälle ja kaada loput täytteestä niiden päälle.
- Paista piirakkaa leivinpaperilla vuoratun pellin päällä 40–45 minuuttia.
- Anna jäähtyä ritilällä. Tarjoa lämpimänä, huoneenlämpöisenä tai kylmänä.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 280 kcal
- Sokeri: 14 g
- Natrium: 120 mg
- Rasva: 16 g
- Hiilihydraatit: 29 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 50 mg