Kuvaus
Munkkirinkilät helposti: näin onnistut joka kerta! Opi salaisuus täydellisiin munkkeihin – ohje, joka saa kahvipöydän hurmaantumaan.
Ainesosat
Taikina:
- 5 dl kevytmaitoa
- 50 g hiivaa
- 1½ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 2 munaa
- 14 dl vehnäjauhoja
- 1 dl rypsiöljyä
Paistamiseen:
- 1 l rypsiöljyä
Päälle:
- sokeria
Ohjeet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola, munat ja vajaa puolet jauhoista.
- Lisää taikinaan rasva ja loput jauhot, vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi ja jaa 40 palaan.
- Muotoile palat haluamallasi tavalla: pulliksi, nauhoiksi tai solmuiksi.
- Kohota valmiit munkit liinan alla.
- Kuumenna öljy 170–180 asteiseksi padassa.
- Paista munkkirinkilät 1–2 minuuttia per puoli, käännä välillä.
- Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Pyörittele vielä lämpimät munkit sokerissa ja tarjoile.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 munkkirinkilä
- Kalorit: 220 kcal
- Sokeri: 9 g
- Natrium: 90 mg
- Rasva: 10 g
- Hiilihydraatit: 28 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 25 mg