Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Munkkirinkilät helposti: näin onnistut joka kerta

Munkkirinkilät helposti: näin onnistut joka kerta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 45 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 1 hour
  • Tuotto: 40 kpl
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uppopaistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Munkkirinkilät helposti: näin onnistut joka kerta! Opi salaisuus täydellisiin munkkeihin – ohje, joka saa kahvipöydän hurmaantumaan.


Ainesosat

Taikina:

  • 5 dl kevytmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 14 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl rypsiöljyä

Paistamiseen:

  • 1 l rypsiöljyä

Päälle:

  • sokeria

Ohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola, munat ja vajaa puolet jauhoista.
  3. Lisää taikinaan rasva ja loput jauhot, vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  5. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi ja jaa 40 palaan.
  6. Muotoile palat haluamallasi tavalla: pulliksi, nauhoiksi tai solmuiksi.
  7. Kohota valmiit munkit liinan alla.
  8. Kuumenna öljy 170–180 asteiseksi padassa.
  9. Paista munkkirinkilät 1–2 minuuttia per puoli, käännä välillä.
  10. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  11. Pyörittele vielä lämpimät munkit sokerissa ja tarjoile.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 munkkirinkilä
  • Kalorit: 220 kcal
  • Sokeri: 9 g
  • Natrium: 90 mg
  • Rasva: 10 g
  • Hiilihydraatit: 28 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 25 mg