Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mukipulla ohje: helpoin tapa herkutella hetkessä

Mukipulla ohje: helpoin tapa herkutella hetkessä

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 5 min
  • Kypsennysaika: 2 min
  • Kokonaisaika: 7 min
  • Tuotto: 1 annos
  • Kategoria: Jälkiruoka
  • Menetelmä: Mikroaaltouuni
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Mukipulla ohje: helpoin tapa herkutella hetkessä! Valmista mehevä kanelipulla mikrossa vain 2 minuutissa: lman vaivaamista tai odottelua.


Ainesosat

Taikina:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • ¾ dl kuumaa vettä
  • 35 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 1 rkl voita sulatettuna
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ tl kanelia

Lisäksi:

  • 1 tl sokeria
  • ½ tl kanelia

Ohjeet

  1. Yhdistä vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa.
  2. Kiehauta vesi ja sulata voi, lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Valmista täyte: sulata voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli.
  4. Lusikoi kolmannes taikinasta ison mukin (3–4 dl) pohjalle.
  5. Pursota kolmannes täytteestä taikinan päälle raidoiksi.
  6. Toista kaksi kerrosta samalla tavalla.
  7. Kypsennä mukia mikroaaltouunissa täydellä teholla (900 W) 1 minuutti.
  8. Anna pullan laskeutua hetki, sitten kypsennä vielä 30 sekuntia.
  9. Sekoita sokeri ja kaneli ja ripottele lämpimän mukipullan päälle.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 muki
  • Kalorit: 350 kcal
  • Sokeri: 20 g
  • Natrium: 150 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 40 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 40 mg