Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mokkapalat Ohje: Leivo Täydellinen Suosikkileivonnainen

Mokkapalat Ohje: Leivo Täydellinen Suosikkileivonnainen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 30 min
  • Tuotto: 24 palaa
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Mokkapalat hurmaavat mehevyydellään! Katso helppo ohje, jolla onnistut aina – täydellinen valinta arkeen tai juhlaan.


Ainesosat

Pohja:

  • 2 ½ dl vettä
  • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 dl rypsiöljyn ja sulatetun voin seosta (tai Flora Kokin salaisuus)
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ tl ruokasoodaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa

Kuorrutus:

  • 6 rkl vahvaa kahvia
  • 6 rkl sulatettua voita (tai Flora Kokin salaisuus)
  • 500 g tomusokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Ohjeet

  • Sekoita suuressa kulhossa rypsiöljy-voiseos, vesi, jogurtti, suola ja kananmunat hyvin yhteen.
  • Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ruokasooda vehnäjauhojen joukkoon.
  • Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki kuorrutuksen ainekset sileäksi ja samettiseksi massaksi.
  • Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti.
  • Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa mokkapalat annospaloiksi.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 230 kcal
  • Sokeri: 25 g
  • Natrium: 150 mg
  • Rasva: 10 g
  • Hiilihydraatit: 32 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 2 g
  • Kolesteroli: 20 mg