Kuvaus
Mokkapalat hurmaavat mehevyydellään! Katso helppo ohje, jolla onnistut aina – täydellinen valinta arkeen tai juhlaan.
Ainesosat
Pohja:
- 2 ½ dl vettä
- 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 dl rypsiöljyn ja sulatetun voin seosta (tai Flora Kokin salaisuus)
- 2 kananmunaa
- 1 ½ tl ruokasoodaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
Kuorrutus:
- 6 rkl vahvaa kahvia
- 6 rkl sulatettua voita (tai Flora Kokin salaisuus)
- 500 g tomusokeria
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Ohjeet
- Sekoita suuressa kulhossa rypsiöljy-voiseos, vesi, jogurtti, suola ja kananmunat hyvin yhteen.
- Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ruokasooda vehnäjauhojen joukkoon.
- Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki kuorrutuksen ainekset sileäksi ja samettiseksi massaksi.
- Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti.
- Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa mokkapalat annospaloiksi.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 230 kcal
- Sokeri: 25 g
- Natrium: 150 mg
- Rasva: 10 g
- Hiilihydraatit: 32 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 2 g
- Kolesteroli: 20 mg