Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Raparperi-vaniljamuffinssit

Mehevät raparperi-vaniljamuffinssit: kokeile heti!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 30 min
  • Tuotto: 12 kpl
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

 

Raparperi-vaniljamuffinssit hurmaavat pehmeydellään ja raikkaalla maullaan. Katso resepti ja leivo täydelliset muffinit helposti kotona!


Ainesosat

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl raparperinpaloja
  • dl sokeria
  • 125 g voita (sulatettua)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 munaa
  • 1 vaniljatanko
  • ¼ tl ruokasoodaa

Ohjeet

  • Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sokerin joukkoon.
  •  Hiero vaniljasiemenet sokeriin huolellisesti.
  •  Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola mukaan.
  •  Vatkaa toisessa kulhossa munat, kermaviili ja voisula yhteen.
  •  Yhdistä kuivat ja kosteat aineet nopeasti taikinaksi.
  •  Lisää taikinaan pilkotut raparperit ja sekoita kevyesti.
  •  Lusikoi taikina voideltuun metalliseen muffinipeltiin.
  •  Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.
  •  Tarkista kypsyys tikulla ja anna jäähtyä hetki ennen irrottamista.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 muffinssi
  • Kalorit: 190 kcal
  • Sokeri: 10 g
  • Natrium: 120 mg
  • Rasva: 9 g
  • Hiilihydraatit: 23 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 3 g
  • Kolesteroli: 35 mg