Kuvaus
Raparperi Pullat hurmaavat makean ja kirpeän liitolla. Katso helppo resepti, vinkit mehevyyteen ja leivo kesän suosikkiherkku jo tänään!
Ainesosat
- 50 g tuorehiivaa
- 75 g sulatettua voita
- 4,5 dl piimää
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 750 g vehnäjauhoja
Täyte:
- 200 g raparperia
- 150 g mantelimassaa
Voitelu ja koristelu:
- 1 kananmunaa (voiteluun)
- raesokeria
- hasselpähkinärouhetta
Ohjeet
- Leikkaa mantelimassa pieniksi kuutioiksi ja pakasta ne.
- Viipaloi raparperi hyvin ohuiksi siivuiksi ja laita sivuun.
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon piimä.
- Kaada seos taikinakulhoon ja lisää kaikki muut ainekset paitsi vehnäjauhot ja täyte.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, jätä hieman löysäksi ja tahmeaksi.
- Lisää raparperit ja pakastettu mantelimassa taikinaan, vaivaa kevyesti sekaisin.
- Peitä taikina liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 1 tunti.
- Kaada taikina jauhoamattomalle pöydälle ja leikkaa 17 palaan taikinalastalla.
- Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Peitä kevyesti muovikelmulla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
- Lämmitä uuni 200 °C, ylä- ja alalämpö.
- Voitele pullat kevyesti vatkatulla kananmunalla.
- Ripottele päälle raesokeria ja hasselpähkinärouhetta.
- Paista pullia keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes kauniin kullanruskeita.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pulla
- Kalorit: 220 kcal
- Sokeri: 8 g
- Natrium: 150 mg
- Rasva: 7 g
- Hiilihydraatit: 33 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 30 mg