Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mehevät Raparperi Pullat: Herkullinen Kesäresepti

Mehevät Raparperi Pullat: Herkullinen Kesäresepti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 1 hour 45 minutes
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 2 hour 10 minutes
  • Tuotto: 17 pullaa
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Raparperi Pullat hurmaavat makean ja kirpeän liitolla. Katso helppo resepti, vinkit mehevyyteen ja leivo kesän suosikkiherkku jo tänään!


Ainesosat

  • 50 g tuorehiivaa
  • 75 g sulatettua voita
  • 4,5 dl piimää
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 750 g vehnäjauhoja

Täyte:

  • 200 g raparperia
  • 150 g mantelimassaa

Voitelu ja koristelu:

  • 1 kananmunaa (voiteluun)
  • raesokeria
  • hasselpähkinärouhetta

Ohjeet

  1. Leikkaa mantelimassa pieniksi kuutioiksi ja pakasta ne.
  2. Viipaloi raparperi hyvin ohuiksi siivuiksi ja laita sivuun.
  3. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon piimä.
  4. Kaada seos taikinakulhoon ja lisää kaikki muut ainekset paitsi vehnäjauhot ja täyte.
  5. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  6. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, jätä hieman löysäksi ja tahmeaksi.
  7. Lisää raparperit ja pakastettu mantelimassa taikinaan, vaivaa kevyesti sekaisin.
  8. Peitä taikina liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 1 tunti.
  9. Kaada taikina jauhoamattomalle pöydälle ja leikkaa 17 palaan taikinalastalla.
  10. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  11. Peitä kevyesti muovikelmulla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  12. Lämmitä uuni 200 °C, ylä- ja alalämpö.
  13. Voitele pullat kevyesti vatkatulla kananmunalla.
  14. Ripottele päälle raesokeria ja hasselpähkinärouhetta.
  15. Paista pullia keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes kauniin kullanruskeita.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pulla
  • Kalorit: 220 kcal
  • Sokeri: 8 g
  • Natrium: 150 mg
  • Rasva: 7 g
  • Hiilihydraatit: 33 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 30 mg