Kuvaus
Lohitartar on raikas ja helppo alkuruoka, joka hurmaa makunystyrät. Katso vinkit parhaaseen makuun ja opi valmistamaan se täydellisesti.
Ainesosat
Lohitartar:
- 500 g lohta
- 2 rkl merisuolaa
- 1 tl sokeria
- ½ kpl ruohosipuliruukku
- 2 rkl limemehua
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl suolaa
Basilika-lime mascarpone:
- 1 kpl basilikaruukku
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 rkl limemehua
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
Lisäksi:
- 150 g jokiravunpyrstöjä
- 6 palaa saaristolaisleipää
Ohjeet
- Pyyhi lohipala talouspaperilla ja poista siitä ruodot ja nahka.
- Ripottele lohen pintaan tasaisesti merisuola ja sokeri. Graavaa kalan kylmässä vuorokauden ajan.
- Pyyhi irtosuola kalan pinnalta ja hienonna lohi pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna ruohosipuli ja sekoita lohen kanssa. Mausta limemehulla, mustapippurilla ja suolalla.
- Sekoita mascarponejuustoon hienonnettu basilika, limemehu, suola ja sokeri. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Leikkaa saaristolaisleivästä pyöreitä kiekkoja (halkaisija noin 8 cm).
- Aseta leivälle noin sentin paksuinen kerros lohitartaria, päälle vastaavan paksuinen kerros basilika-lime mascarponea ja vielä toinen kerros lohitartaria.
- Koristele jokiravunpyrstöillä ja tarjoile.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 280 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 750 mg
- Rasva: 20 g
- Hiilihydraatit: 10 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 15 g
- Kolesteroli: 60 mg