Kuvaus
Limettinen ambrosiakakku vie kielen mennessään! Tutustu helppoon ohjeeseen ja leivo kakku, joka hurmaa raikkaudellaan ja mehevyydellään.
Ainesosat
Taikina:
- 4 limettiä
- 100 g voita
- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1½ dl paksua jogurttia (rasvaa 10 %)
Kuorrutus ja koristelu:
- 4 limettiä
- 4 dl tomusokeria
Ohjeet
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele reunat.
- Pese limetit ja raasta kahdesta limetistä noin 2 tl kuoriraastetta.
- Purista kaikkien limettien mehu (noin ¾ dl).
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon limetinkuoriraaste.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon.
- Lisää voisula, jogurtti ja limettimehu varovasti käännellen.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista kakkua 175°C alatasolla 30–35 minuuttia.
- Tarkista kypsyys tikulla ja anna jäähtyä ensin 15 minuuttia, sitten kumoa ritilälle.
- Viipaloi kaksi limettiä ja puolita viipaleet koristeiksi.
- Purista lopuista limeteistä 4 rkl mehua.
- Sekoita tomusokeri ja limettimehu notkeaksi kuorrutteeksi.
- Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja koristele limettiviipaleilla ja halutessasi limetinkuorella.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 320 kcal
- Sokeri: 28 g
- Natrium: 90 mg
- Rasva: 14 g
- Hiilihydraatit: 42 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 5 g
- Kolesteroli: 70 mg