Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Limettinen ambrosiakakku vie kielen mennessään: Raikas herkku juhlaan

Limettinen ambrosiakakku vie kielen mennessään: Raikas herkku juhlaan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 35 min
  • Kokonaisaika: 55 min
  • Tuotto: 10 annosta
  • Kategoria: Jälkiruoka
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Limettinen ambrosiakakku vie kielen mennessään! Tutustu helppoon ohjeeseen ja leivo kakku, joka hurmaa raikkaudellaan ja mehevyydellään.


Ainesosat

Taikina:

  • 4 limettiä
  • 100 g voita
  • 3 kananmunaa
  • dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • dl paksua jogurttia (rasvaa 10 %)

Kuorrutus ja koristelu:

  • 4 limettiä
  • 4 dl tomusokeria

Ohjeet

  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele reunat.
  • Pese limetit ja raasta kahdesta limetistä noin 2 tl kuoriraastetta.
  • Purista kaikkien limettien mehu (noin ¾ dl).
  • Sulata voi ja anna jäähtyä.
  • Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää vaahtoon limetinkuoriraaste.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon.
  • Lisää voisula, jogurtti ja limettimehu varovasti käännellen.
  • Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  • Paista kakkua 175°C alatasolla 30–35 minuuttia.
  • Tarkista kypsyys tikulla ja anna jäähtyä ensin 15 minuuttia, sitten kumoa ritilälle.
  • Viipaloi kaksi limettiä ja puolita viipaleet koristeiksi.
  • Purista lopuista limeteistä 4 rkl mehua.
  • Sekoita tomusokeri ja limettimehu notkeaksi kuorrutteeksi.
  • Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja koristele limettiviipaleilla ja halutessasi limetinkuorella.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 320 kcal
  • Sokeri: 28 g
  • Natrium: 90 mg
  • Rasva: 14 g
  • Hiilihydraatit: 42 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 5 g
  • Kolesteroli: 70 mg