Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lihapulla Sarvet Uunissa: Valmista 30 Minuutissa

Lihapulla Sarvet Uunissa: Valmista 30 Minuutissa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 35 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 55 min
  • Tuotto: 20 sarvea
  • Kategoria: Suolaiset leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Lihapulla Sarvet hurmaavat koko perheen! Katso helppo resepti, nappaa vinkit taikinan tekoon ja tee arki-illasta herkullinen hetki.


Ainesosat

  • 800 g vehnäjauhoja + hieman pöytään
  • 50 g tuorehiivaa
  • 350 ml kivennäisvettä (huoneenlämpöistä)
  • 4 rkl sokeria
  • 3 kananmunaa + 1 voiteluun
  • 100 g sulatettua voita
  • tl suolaa
  • seesaminsiemeniä

Lihapullataikina:

  • tl suolaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl täysmaitoa
  • 1 dl lihalientä (esim. 1 dl vettä ja 1/5 liemikuutiota, jäähdytettynä)
  • 1 kananmuna
  • 500 g jauhettua sian- ja naudanlihan seosta (n. 20 % rasvaa)
  • 3 rkl kaurahiutaleita
  • mustapippuria

Ohjeet

  1. Murenna hiiva kulhoon ja lisää kivennäisvesi, anna seistä hetki.
  2.  Lisää kananmunat, suola, sokeri ja sulatettu voi, sekoita tasaiseksi.
  3.  Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4.  Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 1 tunti.
  5.  Hienonna sipuli lihapullataikinaa varten.
  6.  Sekoita jauheliha ja suola sitkeäksi massaksi.
  7.  Lisää kananmuna, kaurahiutaleet, maito, lihaliemi ja mausteet, sekoita tasaiseksi.
  8.  Siirrä lihapullataikina pursotinpussiin ja laita jääkaappiin.
  9.  Lämmitä uuni 180 °C (kiertoilma) ja valmistele kaksi leivinpaperilla vuorattua peltiä.
  10.  Ripottele jauhoja pöydälle ja kauli taikina ohueksi levyksi.
  11.  Leikkaa noin 10 cm leveitä suikaleita.
  12.  Pursota lihapullataikinaa suikaleiden keskelle.
  13.  Taita reunat lihamassan yli ja nipistä kiinni.
  14.  Leikkaa pötkylöistä sarvia ja nosta pellille.
  15.  Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle.
  16.  Anna kohota 20 minuuttia.
  17.  Paista 15–20 minuuttia, kunnes sarvet ovat kullanruskeita.
  18.  Anna jäähtyä hetki ja tarjoile lämpiminä.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 sarvi
  • Kalorit: 220 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 420 mg
  • Rasva: 12 g
  • Hiilihydraatit: 20 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 9 g
  • Kolesteroli: 40 mg