Kuvaus
Lihapulla Sarvet hurmaavat koko perheen! Katso helppo resepti, nappaa vinkit taikinan tekoon ja tee arki-illasta herkullinen hetki.
Ainesosat
- 800 g vehnäjauhoja + hieman pöytään
- 50 g tuorehiivaa
- 350 ml kivennäisvettä (huoneenlämpöistä)
- 4 rkl sokeria
- 3 kananmunaa + 1 voiteluun
- 100 g sulatettua voita
- 1½ tl suolaa
- seesaminsiemeniä
Lihapullataikina:
- 1½ tl suolaa
- 1 sipuli
- ½ dl täysmaitoa
- 1 dl lihalientä (esim. 1 dl vettä ja 1/5 liemikuutiota, jäähdytettynä)
- 1 kananmuna
- 500 g jauhettua sian- ja naudanlihan seosta (n. 20 % rasvaa)
- 3 rkl kaurahiutaleita
- mustapippuria
Ohjeet
- Murenna hiiva kulhoon ja lisää kivennäisvesi, anna seistä hetki.
- Lisää kananmunat, suola, sokeri ja sulatettu voi, sekoita tasaiseksi.
- Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 1 tunti.
- Hienonna sipuli lihapullataikinaa varten.
- Sekoita jauheliha ja suola sitkeäksi massaksi.
- Lisää kananmuna, kaurahiutaleet, maito, lihaliemi ja mausteet, sekoita tasaiseksi.
- Siirrä lihapullataikina pursotinpussiin ja laita jääkaappiin.
- Lämmitä uuni 180 °C (kiertoilma) ja valmistele kaksi leivinpaperilla vuorattua peltiä.
- Ripottele jauhoja pöydälle ja kauli taikina ohueksi levyksi.
- Leikkaa noin 10 cm leveitä suikaleita.
- Pursota lihapullataikinaa suikaleiden keskelle.
- Taita reunat lihamassan yli ja nipistä kiinni.
- Leikkaa pötkylöistä sarvia ja nosta pellille.
- Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle.
- Anna kohota 20 minuuttia.
- Paista 15–20 minuuttia, kunnes sarvet ovat kullanruskeita.
- Anna jäähtyä hetki ja tarjoile lämpiminä.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 sarvi
- Kalorit: 220 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 420 mg
- Rasva: 12 g
- Hiilihydraatit: 20 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 9 g
- Kolesteroli: 40 mg