Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kylmäsavulohi-pinaatti kääretorttu

Herkullinen kylmäsavulohi-pinaatti kääretorttu helposti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 45 min
  • Tuotto: 8 annosta
  • Kategoria: Suolainen leivonnainen
  • Menetelmä: Paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Näin syntyy herkullinen kylmäsavulohi-pinaatti kääretorttu helposti. Raikas, näyttävä ja nopea suolainen leivonnainen, joka ihastuttaa joka suupalalla!


Ainesosat

  • 300 g pakastepinaattia
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 50 g voita
  • Suolaa

Täyte:

  • 300 g kylmäsavulohta
  • 1 keskikokoinen avokado
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • Sitruuna
  • Sitruunapippuria
  • Herbamare yrttisuola
  • Ruohosipulia
  • Tilliä

Ohjeet

  1. Sulata pinaatti ja valuta ylimääräinen vesi pois.
  2. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hieman.
  3. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  4. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito.
  5. Lisää siivilöitynä vehnäjauhot ja ripaus suolaa, vatkaa tasaiseksi.
  6. Lisää voisula taikinaan samalla vatkaten.
  7. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille syvälle uunipellille.
  8. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä.
  9. Anna pohjan jäähtyä ja valmista täyte.
  10. Kuori ja soseuta avokado. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi.
  11. Sekoita kulhossa tuorejuusto, avokadosose ja lohi.
  12. Mausta herbamare-yrttisuolalla, sitruunapippurilla, sitruunamehulla, ruohosipulilla ja tillillä.
  13. Kumoa jäähtynyt pohja varovasti keittiön tasolle leivinpaperin päälle.
  14. Levitä täyte tasaisesti pohjalle, jättäen muutama sentti reunoista vapaaksi.
  15. Kääri pohja rullalle leivinpaperia apuna käyttäen, saumapuoli alaspäin.
  16. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 230 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 420 mg
  • Rasva: 16 g
  • Hiilihydraatit: 10 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 12 g
  • Kolesteroli: 95 mg