Kuvaus
Näin syntyy herkullinen kylmäsavulohi-pinaatti kääretorttu helposti. Raikas, näyttävä ja nopea suolainen leivonnainen, joka ihastuttaa joka suupalalla!
Ainesosat
- 300 g pakastepinaattia
- 3 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 50 g voita
- Suolaa
Täyte:
- 300 g kylmäsavulohta
- 1 keskikokoinen avokado
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- Sitruuna
- Sitruunapippuria
- Herbamare yrttisuola
- Ruohosipulia
- Tilliä
Ohjeet
- Sulata pinaatti ja valuta ylimääräinen vesi pois.
- Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hieman.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito.
- Lisää siivilöitynä vehnäjauhot ja ripaus suolaa, vatkaa tasaiseksi.
- Lisää voisula taikinaan samalla vatkaten.
- Kaada taikina voidellulle leivinpaperille syvälle uunipellille.
- Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä.
- Anna pohjan jäähtyä ja valmista täyte.
- Kuori ja soseuta avokado. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi.
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, avokadosose ja lohi.
- Mausta herbamare-yrttisuolalla, sitruunapippurilla, sitruunamehulla, ruohosipulilla ja tillillä.
- Kumoa jäähtynyt pohja varovasti keittiön tasolle leivinpaperin päälle.
- Levitä täyte tasaisesti pohjalle, jättäen muutama sentti reunoista vapaaksi.
- Kääri pohja rullalle leivinpaperia apuna käyttäen, saumapuoli alaspäin.
- Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 230 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 420 mg
- Rasva: 16 g
- Hiilihydraatit: 10 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 12 g
- Kolesteroli: 95 mg