Kuvaus
Vegaanin valinta! Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella hurmaa maullaan – opi valmistamaan helposti herkullinen kasvisateria.
Ainesosat
- 1 kukkakaali
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 valkosipulinkynsi
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Chimichurri-kastike:
- 2 dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen chili
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 3/4 dl oliiviöljyä
Kikhernetahna:
- 500 g kikherneitä
- ½–1 sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa maun mukaan
- (oliiviöljyä tarvittaessa notkistamiseen)
Ohjeet
- Valmista chimichurri: hienonna persilja, chili ja valkosipuli. Sekoita kulhossa viinietikan kanssa. Lisää paprikajauhe, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon oliiviöljy, kunnes seos on tasainen. Laita sivuun.
- Huuhtele kikherneet. Laita ne blenderiin sitruunamehun, valkosipulin ja suolan kanssa. Surauta tasaiseksi tahnaksi, notkista tarvittaessa oliiviöljyllä tai lisää sitruunamehua. Siirrä syrjään.
- Leikkaa kukkakaali pihveiksi. Sekoita oliiviöljy, savupaprika, suola, pippuri ja hienonnettu valkosipuli. Mausta pihvit seoksella molemmin puolin.
- Kuumenna pannu ja lisää voi ja valkosipuli. Paista kukkakaalipihvit molemmin puolin painellen, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Halutessasi voit paistaa ylimääräiset kukinnot, lehdet ja kannanpalat rapeiksi.
- Annostele kikhernetahnaa lautaselle, aseta kukkakaalipihvi päälle, lisää chimichurria ja halutessasi paistettuja kukkakaaliosia koristeeksi. Nauti heti!
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 280 kcal
- Sokeri: 3 g
- Natrium: 400 mg
- Rasva: 18 g
- Hiilihydraatit: 20 g
- Kuitu: 5 g
- Proteiini: 7 g
- Kolesteroli: 0 mg