Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella: Vegaanin suosikki

Kukkakaalipihvi
Rakastatko sitä? Jaa se!

Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella on herkullinen, kasvipohjainen vaihtoehto, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan ja maullaan. Tässä reseptissä yhdistyy rapea kukkakaalipihvi, raikas chimichurri ja pehmeä kikhernetahna – täydellinen annos arkeen tai juhlaan.

Mikä on kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella?

on leikattu kukkakaalista paksuiksi viipaleiksi ja paistettu rapeaksi. Chimichurri-kastike puolestaan on argentiinalainen yrttikastike, jota käytetään perinteisesti grilliruokien kanssa. Yhdessä nämä muodostavat maukkaan ja terveellisen kasvisannoksen, jota voi muokata omien mieltymysten mukaan.

Ainekset

Kukkakaalipihvit

AinesosaMäärä
Kukkakaali1 kokonainen
Oliiviöljy2 rkl
Savustettu paprikajauhe1 tl
Valkosipulinkynsi1 kpl
VoiPaistamiseen
Suola ja pippuriMaun mukaan

Chimichurri-kastike

AinesosaMäärä
Tuore persilja2 dl (hienonnettuna)
Valkosipulinkynsi1 kpl
Punainen chili½ kpl
Punaviinietikka2 rkl
Oliiviöljy¾ dl

Kikhernetahna

AinesosaMäärä
Kikherneet500 g
Sitruunan mehu½–1 kpl
Valkosipulinkynsi1 kpl
SuolaMaun mukaan
OliiviöljyTarvittaessa notkistamiseen

Valmistusohjeet vaiheittain

  1. Valmista chimichurri: hienonna persilja, chili ja valkosipuli. Sekoita kulhossa viinietikan kanssa. Lisää paprikajauhe, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon oliiviöljy, kunnes seos on tasainen. Laita sivuun.
  2. Huuhtele kikherneet. Laita ne blenderiin sitruunamehun, valkosipulin ja suolan kanssa. Surauta tasaiseksi tahnaksi, notkista tarvittaessa oliiviöljyllä tai lisää sitruunamehua. Siirrä syrjään.
  3. Leikkaa kukkakaali pihveiksi. Sekoita oliiviöljy, savupaprika, suola, pippuri ja hienonnettu valkosipuli. Mausta pihvit seoksella molemmin puolin.
  4. Kuumenna pannu ja lisää voi ja valkosipuli. Paista kukkakaalipihvit molemmin puolin painellen, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Halutessasi voit paistaa ylimääräiset kukinnot, lehdet ja kannanpalat rapeiksi.
  6. Annostele kikhernetahnaa lautaselle, aseta kukkakaalipihvi päälle, lisää chimichurria ja halutessasi paistettuja kukkakaaliosia koristeeksi. Nauti heti!
Kukkakaalipihvi
Kukkakaalipihvi | kokkini.fi

Vinkit täydelliseen kukkakaalipihviin chimichurri-kastikkeella

Hyvän lopputuloksen salaisuus on oikea kypsennys ja tasapainoinen maustaminen. Käytä tarpeeksi kuumaa pannua, jotta saat pihviin rapean pinnan ilman, että kukkakaali jää liian kovaksi. Älä leikkaa pihvejä liian ohuiksi – noin 2 cm paksuus toimii parhaiten.

Vältä ylikypsennystä, jolloin kukkakaali menettää rakennettaan. Chimichurri kannattaa valmistaa etukäteen, jotta maut ehtivät tekeytyä. Kikhernetahnan rakenne kannattaa tarkistaa ennen tarjoilua – lisää oliiviöljyä vain tarpeen mukaan, jotta tahna ei ole liian raskas.

Tässä muutamia reseptejä, joista saatat pitää

Paahdettu parsa-perunasalaatti – herkullinen resepti: Kevyt ja raikas lisuke, joka täydentää täydellisesti kasvisruokia.

Kaaretorttu – resepti, valmista 20 minuutissa: Nopea ja näyttävä jälkiruoka arkeen tai juhlaan.

Pizzamuffinit alle 30 min – nopea & paras resepti: Hauska ja helppo tapa tarjota suolaista naposteltavaa kasvisruokailun rinnalle.

Leivo moderni kinuskikakku – helppo ja näyttävä: Viimeistele ateria makealla ja modernilla kotileivonnaisella.

Kukkakaalipihvi
Kukkakaalipihvi | kokkini.fi

Tarjoilu- ja lisäkeideat

Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella toimii näyttävänä annoksena sellaisenaan, mutta sen rinnalle sopii hyvin vaalea leipä tai rapeat perunat. Myös raikas vihreä salaatti tuo annokseen keveyttä ja väriä. Viiniparituksena toimii kevyen hapokas valkoviini tai sitruksinen mocktail.

Koristele annos tuoreilla yrteillä tai paahdetuilla siemenillä – viimeistely antaa kotitekoiselle ruualle ravintolatason ilmeen.

Säilytys ja uudelleenlämmitys

Ylijääneet kukkakaalipihvit ja tahnat voi säilyttää jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Ne säilyvät tuoreina noin 2–3 päivää. Parhaan maun ja koostumuksen saat, kun lämmität pihvit uudelleen pannulla tai uunissa – mikroaaltouuni voi tehdä niistä pehmeitä. Kikhernetahna ja chimichurri kannattaa sekoittaa ennen tarjoilua, jotta maut pysyvät tasaisina.

Kokeilitko tätä reseptiä? Kerro kokemuksesi kommenteissa ja jaa herkku ystäville!

Usein kysytyt kysymykset

Voiko kukkakaalipihvin tehdä ilman chimichurri-kastiketta?

 Kyllä, mutta chimichurri tuo raikkautta ja syvyyttä makuun. Suosittelen kokeilemaan sitä ainakin kerran.

Miten säilytän kukkakaalipihvit chimichurri-kastikkeella oikein?

 Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa, erillään kastikkeesta. Näin pihvit pysyvät rapeina.

Voiko kikherneet korvata muulla?

 Kyllä, voit käyttää esim. valkopapuja tai linssitahnaa, mutta rakenne ja maku muuttuvat hieman.

Kuinka kauan ruoka säilyy hyvänä?

 Noin 2–3 päivää jääkaapissa. Kastikkeet kannattaa sekoittaa ennen uudelleen tarjoilua.

Voiko reseptin tehdä etukäteen?

 Kyllä – voit valmistaa kastikkeet ja tahnan etukäteen. Pihvit kannattaa paistaa vasta juuri ennen tarjoilua.

Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kukkakaalipihvi

Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella: Vegaanin suosikki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Kasvisruoka
  • Menetelmä: Paistaminen + kastikevalmistus
  • Keittiö: Kasvipohjainen / moderni keittiö

Kuvaus

Vegaanin valinta! Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella hurmaa maullaan – opi valmistamaan helposti herkullinen kasvisateria.


Ainesosat

  • 1 kukkakaali
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Chimichurri-kastike:

  • 2 dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen chili
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3/4 dl oliiviöljyä

Kikhernetahna:

  • 500 g kikherneitä
  • ½1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa maun mukaan
  • (oliiviöljyä tarvittaessa notkistamiseen)
  •  
 
 
 
 

Ohjeet

  1. Valmista chimichurri: hienonna persilja, chili ja valkosipuli. Sekoita kulhossa viinietikan kanssa. Lisää paprikajauhe, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon oliiviöljy, kunnes seos on tasainen. Laita sivuun.
  2. Huuhtele kikherneet. Laita ne blenderiin sitruunamehun, valkosipulin ja suolan kanssa. Surauta tasaiseksi tahnaksi, notkista tarvittaessa oliiviöljyllä tai lisää sitruunamehua. Siirrä syrjään.
  3. Leikkaa kukkakaali pihveiksi. Sekoita oliiviöljy, savupaprika, suola, pippuri ja hienonnettu valkosipuli. Mausta pihvit seoksella molemmin puolin.
  4. Kuumenna pannu ja lisää voi ja valkosipuli. Paista kukkakaalipihvit molemmin puolin painellen, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Halutessasi voit paistaa ylimääräiset kukinnot, lehdet ja kannanpalat rapeiksi.
  6. Annostele kikhernetahnaa lautaselle, aseta kukkakaalipihvi päälle, lisää chimichurria ja halutessasi paistettuja kukkakaaliosia koristeeksi. Nauti heti!


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 280 kcal
  • Sokeri: 3 g
  • Natrium: 400 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 20 g
  • Kuitu: 5 g
  • Proteiini: 7 g
  • Kolesteroli: 0 mg

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star