Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella: Vegaanin suosikki

Kukkakaalipihvi

Rakastatko sitÀ? Jaa se!

Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella on herkullinen, kasvipohjainen vaihtoehto, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan ja maullaan. TĂ€ssĂ€ reseptissĂ€ yhdistyy rapea kukkakaalipihvi, raikas chimichurri ja pehmeĂ€ kikhernetahna – tĂ€ydellinen annos arkeen tai juhlaan.

MikÀ on kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella?

on leikattu kukkakaalista paksuiksi viipaleiksi ja paistettu rapeaksi. Chimichurri-kastike puolestaan on argentiinalainen yrttikastike, jota kÀytetÀÀn perinteisesti grilliruokien kanssa. YhdessÀ nÀmÀ muodostavat maukkaan ja terveellisen kasvisannoksen, jota voi muokata omien mieltymysten mukaan.

Ainekset

Kukkakaalipihvit

AinesosaMÀÀrÀ
Kukkakaali1 kokonainen
Oliiviöljy2 rkl
Savustettu paprikajauhe1 tl
Valkosipulinkynsi1 kpl
VoiPaistamiseen
Suola ja pippuriMaun mukaan

Chimichurri-kastike

AinesosaMÀÀrÀ
Tuore persilja2 dl (hienonnettuna)
Valkosipulinkynsi1 kpl
Punainen chiliœ kpl
Punaviinietikka2 rkl
OliiviöljyŸ dl

Kikhernetahna

AinesosaMÀÀrÀ
Kikherneet500 g
Sitruunan mehuœ–1 kpl
Valkosipulinkynsi1 kpl
SuolaMaun mukaan
OliiviöljyTarvittaessa notkistamiseen

Valmistusohjeet vaiheittain

  1. Valmista chimichurri: hienonna persilja, chili ja valkosipuli. Sekoita kulhossa viinietikan kanssa. LisÀÀ paprikajauhe, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon oliiviöljy, kunnes seos on tasainen. Laita sivuun.
  2. Huuhtele kikherneet. Laita ne blenderiin sitruunamehun, valkosipulin ja suolan kanssa. Surauta tasaiseksi tahnaksi, notkista tarvittaessa oliiviöljyllÀ tai lisÀÀ sitruunamehua. SiirrÀ syrjÀÀn.
  3. Leikkaa kukkakaali pihveiksi. Sekoita oliiviöljy, savupaprika, suola, pippuri ja hienonnettu valkosipuli. Mausta pihvit seoksella molemmin puolin.
  4. Kuumenna pannu ja lisÀÀ voi ja valkosipuli. Paista kukkakaalipihvit molemmin puolin painellen, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Halutessasi voit paistaa ylimÀÀrÀiset kukinnot, lehdet ja kannanpalat rapeiksi.
  6. Annostele kikhernetahnaa lautaselle, aseta kukkakaalipihvi pÀÀlle, lisÀÀ chimichurria ja halutessasi paistettuja kukkakaaliosia koristeeksi. Nauti heti!
Kukkakaalipihvi
Kukkakaalipihvi | kokkini.fi

Vinkit tÀydelliseen kukkakaalipihviin chimichurri-kastikkeella

HyvĂ€n lopputuloksen salaisuus on oikea kypsennys ja tasapainoinen maustaminen. KĂ€ytĂ€ tarpeeksi kuumaa pannua, jotta saat pihviin rapean pinnan ilman, ettĂ€ kukkakaali jÀÀ liian kovaksi. ÄlĂ€ leikkaa pihvejĂ€ liian ohuiksi – noin 2 cm paksuus toimii parhaiten.

VĂ€ltĂ€ ylikypsennystĂ€, jolloin kukkakaali menettÀÀ rakennettaan. Chimichurri kannattaa valmistaa etukĂ€teen, jotta maut ehtivĂ€t tekeytyĂ€. Kikhernetahnan rakenne kannattaa tarkistaa ennen tarjoilua – lisÀÀ oliiviöljyĂ€ vain tarpeen mukaan, jotta tahna ei ole liian raskas.

TÀssÀ muutamia reseptejÀ, joista saatat pitÀÀ

Paahdettu parsa-perunasalaatti – herkullinen resepti: Kevyt ja raikas lisuke, joka tĂ€ydentÀÀ tĂ€ydellisesti kasvisruokia.

Kaaretorttu – resepti, valmista 20 minuutissa: Nopea ja nĂ€yttĂ€vĂ€ jĂ€lkiruoka arkeen tai juhlaan.

Pizzamuffinit alle 30 min – nopea & paras resepti: Hauska ja helppo tapa tarjota suolaista naposteltavaa kasvisruokailun rinnalle.

Leivo moderni kinuskikakku – helppo ja nĂ€yttĂ€vĂ€: Viimeistele ateria makealla ja modernilla kotileivonnaisella.

Kukkakaalipihvi
Kukkakaalipihvi | kokkini.fi

Tarjoilu- ja lisÀkeideat

Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella toimii nÀyttÀvÀnÀ annoksena sellaisenaan, mutta sen rinnalle sopii hyvin vaalea leipÀ tai rapeat perunat. Myös raikas vihreÀ salaatti tuo annokseen keveyttÀ ja vÀriÀ. Viiniparituksena toimii kevyen hapokas valkoviini tai sitruksinen mocktail.

Koristele annos tuoreilla yrteillĂ€ tai paahdetuilla siemenillĂ€ – viimeistely antaa kotitekoiselle ruualle ravintolatason ilmeen.

SÀilytys ja uudelleenlÀmmitys

YlijÀÀneet kukkakaalipihvit ja tahnat voi sĂ€ilyttÀÀ jÀÀkaapissa ilmatiiviissĂ€ rasiassa. Ne sĂ€ilyvĂ€t tuoreina noin 2–3 pĂ€ivÀÀ. Parhaan maun ja koostumuksen saat, kun lĂ€mmitĂ€t pihvit uudelleen pannulla tai uunissa – mikroaaltouuni voi tehdĂ€ niistĂ€ pehmeitĂ€. Kikhernetahna ja chimichurri kannattaa sekoittaa ennen tarjoilua, jotta maut pysyvĂ€t tasaisina.

Kokeilitko tÀtÀ reseptiÀ? Kerro kokemuksesi kommenteissa ja jaa herkku ystÀville!

Usein kysytyt kysymykset

Voiko kukkakaalipihvin tehdÀ ilman chimichurri-kastiketta?

 KyllÀ, mutta chimichurri tuo raikkautta ja syvyyttÀ makuun. Suosittelen kokeilemaan sitÀ ainakin kerran.

Miten sÀilytÀn kukkakaalipihvit chimichurri-kastikkeella oikein?

 SÀilytÀ jÀÀkaapissa tiiviissÀ rasiassa, erillÀÀn kastikkeesta. NÀin pihvit pysyvÀt rapeina.

Voiko kikherneet korvata muulla?

 KyllÀ, voit kÀyttÀÀ esim. valkopapuja tai linssitahnaa, mutta rakenne ja maku muuttuvat hieman.

Kuinka kauan ruoka sÀilyy hyvÀnÀ?

 Noin 2–3 pĂ€ivÀÀ jÀÀkaapissa. Kastikkeet kannattaa sekoittaa ennen uudelleen tarjoilua.

Voiko reseptin tehdÀ etukÀteen?

 KyllĂ€ – voit valmistaa kastikkeet ja tahnan etukĂ€teen. Pihvit kannattaa paistaa vasta juuri ennen tarjoilua.

Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kukkakaalipihvi

Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella: Vegaanin suosikki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Kasvisruoka
  • MenetelmĂ€: Paistaminen + kastikevalmistus
  • Keittiö: Kasvipohjainen / moderni keittiö

Kuvaus

Vegaanin valinta! Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella hurmaa maullaan – opi valmistamaan helposti herkullinen kasvisateria.


Ainesosat

  • 1 kukkakaali
  • 2 rkl oliiviöljyĂ€
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Chimichurri-kastike:

  • 2 dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • œ punainen chili
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3/4 dl oliiviöljyĂ€

Kikhernetahna:

  • 500 g kikherneitĂ€
  • œ–1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa maun mukaan
  • (oliiviöljyĂ€ tarvittaessa notkistamiseen)
  •  
 
 
 
 

Ohjeet

  1. Valmista chimichurri: hienonna persilja, chili ja valkosipuli. Sekoita kulhossa viinietikan kanssa. LisÀÀ paprikajauhe, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon oliiviöljy, kunnes seos on tasainen. Laita sivuun.
  2. Huuhtele kikherneet. Laita ne blenderiin sitruunamehun, valkosipulin ja suolan kanssa. Surauta tasaiseksi tahnaksi, notkista tarvittaessa oliiviöljyllÀ tai lisÀÀ sitruunamehua. SiirrÀ syrjÀÀn.
  3. Leikkaa kukkakaali pihveiksi. Sekoita oliiviöljy, savupaprika, suola, pippuri ja hienonnettu valkosipuli. Mausta pihvit seoksella molemmin puolin.
  4. Kuumenna pannu ja lisÀÀ voi ja valkosipuli. Paista kukkakaalipihvit molemmin puolin painellen, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Halutessasi voit paistaa ylimÀÀrÀiset kukinnot, lehdet ja kannanpalat rapeiksi.
  6. Annostele kikhernetahnaa lautaselle, aseta kukkakaalipihvi pÀÀlle, lisÀÀ chimichurria ja halutessasi paistettuja kukkakaaliosia koristeeksi. Nauti heti!


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 280 kcal
  • Sokeri: 3 g
  • Natrium: 400 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 20 g
  • Kuitu: 5 g
  • Proteiini: 7 g
  • Kolesteroli: 0 mg

Rakastatko sitÀ? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

Reseptin arvostelu 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star