Kuvaus
Kinkkupullat kesäkurpitsalla ovat mehukas arjen pelastus! Katso helppo resepti ja vinkit, joilla teet niistä vielä herkullisempia.
Ainesosat
- 100 g voita
- 2,75 dl vettä
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 30 g tuorehiivaa
- 1½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 700 g vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 200 g kinkkukuutioita
- 200 g kesäkurpitsaa
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Ohjeet
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vesi sekä jogurtti.
- Kaada seos kulhoon ja varmista, että se on noin 37 °C.
- Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes liuennut.
- Lisää suola ja sokeri.
- Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja vaivaa kimmoisaksi.
- Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä noin 1 tunti.
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi ja purista ylimääräinen neste pois.
- Kumoa taikina pöydälle ja painele ilmakuplat pois.
- Lisää taikinaan kananmunat, kinkkukuutiot ja kesäkurpitsaraaste.
- Vaivaa taikina kevyesti kostutetuin käsin.
- Jaa taikina 12 osaan ja nosta palat leivinpaperille pellille.
- Anna pullien kohota vielä 30 minuuttia.
- Lämmitä uuni 200 °C (kiertoilma).
- Voitele pullat kevyesti vatkatulla kananmunalla.
- Paista pullia 12–15 minuuttia keskitasolla, tarkkaile paistoa.
- Nosta kypsät pullat ritilälle jäähtymään.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 kpl
- Kalorit: 180 kcal
- Sokeri: 1 g
- Natrium: 350 mg
- Rasva: 7 g
- Hiilihydraatit: 22 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 7 g
- Kolesteroli: 40 mg