Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keväiset sitruunacroissantit: Täydellinen herkkuhetki

Keväiset sitruunacroissantit: Täydellinen herkkuhetki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 30 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 50 min
  • Tuotto: 8 kpl
  • Kategoria: Jälkiruoat
  • Menetelmä: Paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen / Ranskalaisvaikutteinen

Kuvaus

Keväiset sitruunacroissantit: Täydellinen herkkuhetki odottaa! Katso helppo resepti, joka hurmaa raikkaudellaan ja sulaa suussa kevätauringossa.


Ainesosat

Taikina:

  • 1 kpl Myllyn Paras Voitaikina
  • 1 kanamunan keltuainen
  • 1 rkl kermaa tai maitoa

Täyte:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • n. ⅔ dl tomusokeria
  • 1 sitruuna
  • 2 dl vispikermaa

Koristeluun:

  • tomusokeria

Ohjeet

  1. Avaa jäinen voitaikinalevypaketti ja levitä levyt sulamaan leivinpaperille 15–30 minuutiksi.
  2. Leikkaa sulaneet levyt kulmasta kulmaan kolmioksi ja kauli kevyesti pidemmiksi.
  3. Rullaa kolmiot croissanteiksi ja aseta pellille leivinpaperin päälle.
  4. Sekoita keltuainen ja kerma tai maito ja voitele croissantit.
  5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kypsiä ja kullanruskeita.
  6. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  7. Valmista täyte: vatkaa tuorejuusto, sitruunankuori ja -mehu sekä tomusokeri tasaiseksi.
  8. Lisää vispikerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  9. Lusikoi täyte pursotuspussiin.
  10. Leikkaa jäähtyneet croissantit vaakasuunnassa puoliksi.
  11. Pursota täytettä alemman puoliskon päälle ja sulje yläosalla.
  12. Sihtaa tomusokeria pinnalle juuri ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Kalorit: 280 kcal
  • Sokeri: 6 g
  • Natrium: 120 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 22 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 55 mg