Kuvaus
Keväiset sitruunacroissantit: Täydellinen herkkuhetki odottaa! Katso helppo resepti, joka hurmaa raikkaudellaan ja sulaa suussa kevätauringossa.
Ainesosat
Taikina:
- 1 kpl Myllyn Paras Voitaikina
- 1 kanamunan keltuainen
- 1 rkl kermaa tai maitoa
Täyte:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- n. ⅔ dl tomusokeria
- 1 sitruuna
- 2 dl vispikermaa
Koristeluun:
- tomusokeria
Ohjeet
- Avaa jäinen voitaikinalevypaketti ja levitä levyt sulamaan leivinpaperille 15–30 minuutiksi.
- Leikkaa sulaneet levyt kulmasta kulmaan kolmioksi ja kauli kevyesti pidemmiksi.
- Rullaa kolmiot croissanteiksi ja aseta pellille leivinpaperin päälle.
- Sekoita keltuainen ja kerma tai maito ja voitele croissantit.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kypsiä ja kullanruskeita.
- Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
- Valmista täyte: vatkaa tuorejuusto, sitruunankuori ja -mehu sekä tomusokeri tasaiseksi.
- Lisää vispikerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lusikoi täyte pursotuspussiin.
- Leikkaa jäähtyneet croissantit vaakasuunnassa puoliksi.
- Pursota täytettä alemman puoliskon päälle ja sulje yläosalla.
- Sihtaa tomusokeria pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Kalorit: 280 kcal
- Sokeri: 6 g
- Natrium: 120 mg
- Rasva: 18 g
- Hiilihydraatit: 22 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 55 mg