Kuvaus
Kermainen juustoinen riisi valmistuu helposti kotona. Täyteläinen maku ja vaivaton ohje tekevät tästä arjen luottoruokaa – kokeile heti!
Ainesosat
- 2,5 dl pitkäjyväistä valkoista riisiä
- 2,4 dl kanalientä
- 2,4 dl täysmaitoa
- 3 rkl suolatonta voita
- 115 g voimakasta cheddarjuustoa, raastettuna
- ½ pieni sipuli, pieneksi kuutioituna
- ½ tl paprikajauhetta
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Ohjeet
- Huuhtele riisi siivilässä kylmällä vedellä, jotta ylimääräinen tärkkelys poistuu.
- Sulata voi kattilassa keskilämmöllä ja kuullota sipuli kevyesti 3–4 minuuttia.
- Lisää riisi, kanaliemi, maito, paprikajauhe, suola ja mustapippuri kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja laske lämpötila matalalle.
- Hauduta 18–20 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää ja neste imeytynyt. Älä avaa kantta kypsennyksen aikana.
- Ota kattila liedeltä ja lisää raastettu cheddarjuusto.
- Sekoita varovasti ja kuohkeuta riisi haarukalla ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 280 kcal
- Sokeri: 3 g
- Natrium: 420 mg
- Rasva: 15 g
- Hiilihydraatit: 28 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 9 g
- Kolesteroli: 40 mg