Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kermainen juustoinen riisi valmistuu helposti kotona

Kermainen juustoinen riisi valmistuu helposti kotona

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 5 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 25 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Lisuke
  • Menetelmä: Hauduttaminen
  • Keittiö: Kotiruoka

Kuvaus

Kermainen juustoinen riisi valmistuu helposti kotona. Täyteläinen maku ja vaivaton ohje tekevät tästä arjen luottoruokaa – kokeile heti!


Ainesosat

  • 2,5 dl pitkäjyväistä valkoista riisiä
  • 2,4 dl kanalientä
  • 2,4 dl täysmaitoa
  • 3 rkl suolatonta voita
  • 115 g voimakasta cheddarjuustoa, raastettuna
  • ½ pieni sipuli, pieneksi kuutioituna
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Ohjeet

  1. Huuhtele riisi siivilässä kylmällä vedellä, jotta ylimääräinen tärkkelys poistuu.
  2. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä ja kuullota sipuli kevyesti 3–4 minuuttia.
  3. Lisää riisi, kanaliemi, maito, paprikajauhe, suola ja mustapippuri kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja laske lämpötila matalalle.
  5. Hauduta 18–20 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää ja neste imeytynyt. Älä avaa kantta kypsennyksen aikana.
  6. Ota kattila liedeltä ja lisää raastettu cheddarjuusto.
  7. Sekoita varovasti ja kuohkeuta riisi haarukalla ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 280 kcal
  • Sokeri: 3 g
  • Natrium: 420 mg
  • Rasva: 15 g
  • Hiilihydraatit: 28 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 9 g
  • Kolesteroli: 40 mg