Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Karjalanpaisti 5 askeleessa: mummon resepti

Karjalanpaisti 5 askeleessa: mummon resepti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Matleena Hänninen
  • Prep Time: 30 min
  • Cook Time: 3 hours
  • Total Time: 3 hours 30 minutes
  • Yield: 8 annosta
  • Category: Pääruoka
  • Method: Uunissa haudutus
  • Cuisine: Suomalainen

Kuvaus

Tämä helppo karjalanpaisti resepti tuo mummon makuisen klassikon moderniin arkeen vain 5 askeleessa, säilyttäen kaikki syvät, rikkaat maut joita olemme oppineet rakastamaan.


Ainesosat

  • 1,2 kg karjalanpaistilihaa (nauta, sika, lammas)
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl maustepippureita
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 sipulia
  • 5 porkkanaa
  • 1 l vettä


Ohjeet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Ruskista lihat öljyssä kahdessa erässä kuumalla pannulla.
  3. Kuori ja lohko sipulit, viipaloi porkkanat noin 2 cm paloiksi.
  4. Lado lihat, sipulit, porkkanat ja mausteet kerroksittain syvään pataan.
  5. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin että lihat juuri peittyvät. Peitä ja kypsennä 225°C uunissa 30 min, laske lämpö 200°C ja hauduta vielä 2,3 tuntia.

muistiinpanoja

Lihan hyvä rasvapitoisuus ja huolellinen ruskistus ovat avain mehevään ja maukkaaseen lopputulokseen.


Ravitsemus

  • Serving Size: 1 annos
  • Calories: 520
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 900mg
  • Fat: 32g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 18g
  • Carbohydrates: 7g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 45g
  • Cholesterol: 130mg