Kuvaus
Tämä helppo karjalanpaisti resepti tuo mummon makuisen klassikon moderniin arkeen vain 5 askeleessa, säilyttäen kaikki syvät, rikkaat maut joita olemme oppineet rakastamaan.
Ainesosat
- 1,2 kg karjalanpaistilihaa (nauta, sika, lammas)
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl maustepippureita
- 2 laakerinlehteä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 sipulia
- 5 porkkanaa
- 1 l vettä
Ohjeet
- Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Ruskista lihat öljyssä kahdessa erässä kuumalla pannulla.
- Kuori ja lohko sipulit, viipaloi porkkanat noin 2 cm paloiksi.
- Lado lihat, sipulit, porkkanat ja mausteet kerroksittain syvään pataan.
- Kaada päälle kiehuvaa vettä niin että lihat juuri peittyvät. Peitä ja kypsennä 225°C uunissa 30 min, laske lämpö 200°C ja hauduta vielä 2,3 tuntia.
muistiinpanoja
Lihan hyvä rasvapitoisuus ja huolellinen ruskistus ovat avain mehevään ja maukkaaseen lopputulokseen.
Ravitsemus
- Serving Size: 1 annos
- Calories: 520
- Sugar: 5g
- Sodium: 900mg
- Fat: 32g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 18g
- Carbohydrates: 7g
- Fiber: 2g
- Protein: 45g
- Cholesterol: 130mg