Kuvaus
Täydellinen kanapiirakka uunissa syntyy vaivatta. Opi salaisuus mehevään täytteeseen ja rapeaan pohjaan – kokeile jo tänään!
Ainesosat
- ½ tuore, mieto chili
- 1 puntti tuoretta oreganoa
- ½ rasiaa punaisia kirsikkatomaatteja
- 1 dl laktoositonta maitorahkaa
- 2–3 kpl valkosipulin kynsi
- 150 g emmental juustoraastetta
- 1 kpl keltasipuli
- ½ keltainen paprika
- 2 kpl kananmuna
- 3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
- 1tl suolaa
- 75 g margariinia
- 400 g maustamattomia broilerin sisäfileepaloja
- 2 dl laktoositonta ruokakermaa
- ½ sitruunan mehu
- oliiviöljyä
- 2 tl mustapippuria
Ohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Nypi margariini ja jauhot kulhossa tasaiseksi seokseksi.
- Lisää suola ja maitorahka, sekoita taikinaksi ja muotoile pallo.
- Kauli taikina kahden muovikelmun välissä ja levitä piirakkavuokaan.
- Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Kuori ja pilko sipulit, paista ne kevyesti oliiviöljyssä.
- Lisää broilerinpalat pannulle ja ruskista.
- Pilko paprika ja puolita kirsikkatomaatit.
- Sekoita kulhossa kerma ja kananmunat.
- Lisää kulhoon sipulit, broilerit, paprika ja tomaatit.
- Mausta mustapippurilla, sitruunan mehulla ja pilkotulla chilillä.
- Sekoita joukkoon hienonnettu oregano.
- Kaada täyte jäähtyneelle piirakkapohjalle.
- Ripottele päälle juustoraaste.
- Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 350 kcal
- Sokeri: 3 g
- Natrium: 650 mg
- Rasva: 23 g
- Hiilihydraatit: 18 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 18 g
- Kolesteroli: 110 mg