Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kana-juustoinen enchilada-riisivuoka: mehevä kotiruoka Meksikon mauilla

Kana-juustoinen enchilada-riisivuoka: mehevä kotiruoka Meksikon mauilla

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 30 min
  • Kokonaisaika: 45 min
  • Tuotto: 6 annosta
  • Kategoria: Uuniruoat
  • Menetelmä: Paistaminen
  • Keittiö: Texmex / Kotiruoka

Kuvaus

Haluatko helpon ja maukkaan arkiruoan? Mehevä kana-juustoinen enchilada-riisivuoka kotikeittiöön hurmaa koko perheen hetkessä.


Ainesosat

  • 5 dl pitkäjyväistä riisiä (esim. basmati)
  • 3 kananrintafileetä (kypsennettynä ja revittynä, noin 700 g)
  • 570 g punaista enchiladakastiketta
  • 450 g refried beans (sosetettuja papuja)
  • 2,5 dl valkoista cheddaria, raastettuna
  • 310 g maissia (valutettuna)
  • 2,5 dl Monterey Jack -juustoa, raastettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta korianteria tai persiljaa (koristeluun)

Ohjeet

  1. Kiehauta 1 litra vettä ja keitä riisi miedolla lämmöllä kannen alla noin 18 minuuttia. Ota pois liedeltä ja anna seistä 5 minuuttia, kuohkeuta haarukalla.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  3. Sekoita suuressa kulhossa revitty kana, enchiladakastike, refried beans, maissi ja puolet raastetusta Monterey Jackja cheddarjuustosta.
  4. Lisää keitetty riisi seokseen, mausta suolalla ja pippurilla, ja sekoita hyvin.
  5. Kaada seos 23×33 cm kokoiseen voideltuun vuokaan ja ripottele päälle loput juustot.
  6. Paista uunissa 20–30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuplii.
  7. Koristele tuoreella korianterilla tai persiljalla ja tarjoile lämpimänä.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 520 kcal
  • Sokeri: 4 g
  • Natrium: 680 mg
  • Rasva: 22 g
  • Hiilihydraatit: 48 g
  • Kuitu: 5 g
  • Proteiini: 34 g
  • Kolesteroli: 95 mg