Kuvaus
Haluatko helpon ja maukkaan arkiruoan? Mehevä kana-juustoinen enchilada-riisivuoka kotikeittiöön hurmaa koko perheen hetkessä.
Ainesosat
- 5 dl pitkäjyväistä riisiä (esim. basmati)
- 3 kananrintafileetä (kypsennettynä ja revittynä, noin 700 g)
- 570 g punaista enchiladakastiketta
- 450 g refried beans (sosetettuja papuja)
- 2,5 dl valkoista cheddaria, raastettuna
- 310 g maissia (valutettuna)
- 2,5 dl Monterey Jack -juustoa, raastettuna
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl vastajauhettua mustapippuria
- 1 rkl tuoretta korianteria tai persiljaa (koristeluun)
Ohjeet
- Kiehauta 1 litra vettä ja keitä riisi miedolla lämmöllä kannen alla noin 18 minuuttia. Ota pois liedeltä ja anna seistä 5 minuuttia, kuohkeuta haarukalla.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Sekoita suuressa kulhossa revitty kana, enchiladakastike, refried beans, maissi ja puolet raastetusta Monterey Jackja cheddarjuustosta.
- Lisää keitetty riisi seokseen, mausta suolalla ja pippurilla, ja sekoita hyvin.
- Kaada seos 23×33 cm kokoiseen voideltuun vuokaan ja ripottele päälle loput juustot.
- Paista uunissa 20–30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuplii.
- Koristele tuoreella korianterilla tai persiljalla ja tarjoile lämpimänä.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 520 kcal
- Sokeri: 4 g
- Natrium: 680 mg
- Rasva: 22 g
- Hiilihydraatit: 48 g
- Kuitu: 5 g
- Proteiini: 34 g
- Kolesteroli: 95 mg