Kuvaus
Kääretorttupohja: Täydellinen pohja joka täytteelle – kokeile pehmeää, ilmavaa ohjetta, joka rullautuu kauniisti ja maistuu taivaalliselta.
Ainesosat
- 4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
- 1½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Ohjeet
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Kääntele kuivat aineet varovasti muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina leivinpaperille pellille (noin 35×42 cm) ja levitä tasaiseksi.
- Paista 225°C uunin keskitasolla 6–8 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- Ripottele puhtaalle leivinpaperille tasaisesti sokeria.
- Kumoa valmis pohja sokerin päälle ja irrota varovasti paistossa käytetty leivinpaperi.
- Jätä leivinpaperi pohjan päälle jäähtymisen ajaksi.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 viipale
- Kalorit: 110 kcal
- Sokeri: 10 g
- Natrium: 40 mg
- Rasva: 2 g
- Hiilihydraatit: 20 g
- Kuitu: 0.5 g
- Proteiini: 3 g
- Kolesteroli: 55 mg