Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kääretorttu ohje

Kääretorttu resepti: Valmista 20 minuutissa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 10 min
  • Kokonaisaika: 20 min
  • Tuotto: 10 viipaletta
  • Kategoria: Jälkiruoka
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Kääretorttu resepti: Valmista 20 minuutissa: nopea ja maukas leivonnainen arkeen tai juhlaan. Katso selkeä ohje ja hurmaa tuoreella tortulla!


Ainesosat

  • Taikina  
  • 1 dl perunajauhoja  
  • 1,5 dl sokeria  
  • 1 tl leivinjauhetta  
  • 25 g Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia sulatettuna  
  • 1 dl vehnäjauhoja  
  • 4 kananmunaa  

Marenki  

  • 1 tl vaniljasokeria  
  • 2 valkuaista  
  • 12 dl mantelilastuja  
  • 1,5 dl sokeria  

Täyte  

  • 1 tl vaniljasokeria  
  • 100 g Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia huoneenlämpöisenä  
  • 150 g tuorejuustoa  
  • 1 dl tomusokeria  
  • 1,5 dl kermaa vaahdotettuna  
  • 250 g vadelmahilloa 

Ohjeet

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Lisää sulatettu margariini varovasti joukkoon.
  3. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe ja kääntele taikinaan nuolijalla.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Paista 175 asteessa noin 5–7 minuuttia.
  6. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi marenkia varten.
  7. Lisää sokeri ja vaniljasokeri pienissä erissä samalla vatkaten.
  8. Levitä marenki esipaistetun taikinan päälle ja ripottele päälle mantelilastut.
  9. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  10. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja poista paistopaperi varovasti.
  11. Anna pohjan jäähtyä noin 15 minuuttia.
  12. Sekoita täytteen margariini, tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaahdotettu kerma tasaiseksi.
  13. Levitä vadelmahillo jäähtyneen pohjan päälle.
  14. Lisää täyte hillon päälle ja levitä tasaisesti.
  15. Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
  16. Tarjoile valmis kääretorttu halutessasi tuoreiden marjojen kanssa.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 viipale
  • Kalorit: 280 kcal
  • Sokeri: 20 g
  • Natrium: 70 mg
  • Hiilihydraatit: 30 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 4 g