Kuvaus
Kääretorttu resepti: Valmista 20 minuutissa: nopea ja maukas leivonnainen arkeen tai juhlaan. Katso selkeä ohje ja hurmaa tuoreella tortulla!
Ainesosat
- Taikina
- 1 dl perunajauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 25 g Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia sulatettuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
Marenki
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 valkuaista
- 1–2 dl mantelilastuja
- 1,5 dl sokeria
Täyte
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia huoneenlämpöisenä
- 150 g tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1,5 dl kermaa vaahdotettuna
- 250 g vadelmahilloa
Ohjeet
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
- Lisää sulatettu margariini varovasti joukkoon.
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe ja kääntele taikinaan nuolijalla.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 175 asteessa noin 5–7 minuuttia.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi marenkia varten.
- Lisää sokeri ja vaniljasokeri pienissä erissä samalla vatkaten.
- Levitä marenki esipaistetun taikinan päälle ja ripottele päälle mantelilastut.
- Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
- Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja poista paistopaperi varovasti.
- Anna pohjan jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Sekoita täytteen margariini, tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaahdotettu kerma tasaiseksi.
- Levitä vadelmahillo jäähtyneen pohjan päälle.
- Lisää täyte hillon päälle ja levitä tasaisesti.
- Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
- Tarjoile valmis kääretorttu halutessasi tuoreiden marjojen kanssa.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 viipale
- Kalorit: 280 kcal
- Sokeri: 20 g
- Natrium: 70 mg
- Hiilihydraatit: 30 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 4 g