Kuvaus
Juustoinen parsakaali valmistuu helposti uunissa. Kermainen maku hurmaa koko perheen! Katso ohje ja tee tästä arkiruokien uusi suosikki.
Ainesosat
- 450 g parsakaalia, pilkottuna kukinnoiksi (noin 6 dl)
- Vettä
Juustokastike:
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2,5 dl maitoa (esim. 1 % rasvaa)
- 1,5 dl raastettua cheddarjuustoa
- 2 rkl raastettua parmesaanijuustoa
- ¼ tl karkeaa suolaa (tarvittaessa lisää maun mukaan)
- Ripaus kuivattua sinappijauhetta (valinnainen)
- Ripaus cayennepippuria (valinnainen)
Ohjeet
- Laita parsakaalit suureen kattilaan ja lisää pohjalle noin 1 dl vettä.
- Kuumenna kiehuvaksi korkealla lämmöllä, peitä kannella ja höyrytä 4–5 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat kirkkaan vihreitä ja napakan kypsiä.
- Valuta parsakaalit ja siirrä kulhoon, peitä kevyesti lämpimänä pitämiseksi.
- Kuivaa kattila ja sulata siinä voi keskilämmöllä.
- Ripottele joukkoon jauhot ja vatkaa jatkuvasti noin minuutin ajan.
- Lisää maito hitaasti samalla vatkaten ja anna kastikkeen kiehua miedosti ja paksuuntua noin 3 minuuttia.
- Laske lämpö ja lisää cheddarjuustoraaste pienissä erissä, vatkaten tasaiseksi.
- Sekoita joukkoon parmesaaniraaste, suola sekä halutessasi sinappijauhe ja cayennepippuri.
- Tarkista maku ja säädä suola tarvittaessa.
- Tarjoile parsakaali lämpimänä juustokastikkeen kanssa joko kaatamalla kastike päälle tai sekoittamalla parsakaalit kastikkeeseen.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 210 kcal
- Sokeri: 3 g
- Natrium: 300 mg
- Rasva: 15 g
- Hiilihydraatit: 10 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 9 g
- Kolesteroli: 35 mg