Kuvaus
Jouni Toivasen makaronilaatikko: kokeile huippureseptiä! Helppo ja täyteläinen ruoka koko perheelle. nappaa resepti ja kokkaa tänään.
Ainesosat
- 5 dl täysjyvämakaronia
- 1 pieni sipuli
- 1/4–1/2 tl valkopippuria myllystä
- 1 + 3 rkl rypsiöljyä
- 400 g naudan jauhelihaa (paistijauhelihaa)
- 2 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua maustepippuria
Munamaito:
- 3 kananmunaa
- 8 dl täysmaitoa
Lisäksi:
- 100 g juustoraastetta (esimerkiksi Oltermannia, edamia tai cheddaria)
Ohjeet
- Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan reilussa vedessä ja valuta ne. Jäähdytä makaronit täyttämällä kattila kylmällä vedellä ja valuta uudelleen.
- Hienonna sipuli ja kuullota sitä 1 rkl rypsiöljyssä pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää 3 rkl rypsiöljyä. Paista jauheliha kuumassa pannussa useammassa erässä, jotta liha ruskistuu kunnolla.
- Lisää kuullotettu sipuli ja mausteet jauhelihan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita suuressa kulhossa kananmunat ja täysmaito tasaiseksi munamaidoksi.
- Lisää jauhelihaseos ja valutetut makaronit munamaidon joukkoon ja sekoita huolellisesti.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Paista makaronilaatikkoa 150-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 tunti, kunnes laatikko on hyytynyt.
- Ota vuoka uunista ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen grillivastukselle.
- Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle ja paahda noin 8 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.
Ravitsemus
- Annoskoko: 300 g
- Kalorit: 520 kcal
- Sokeri: 6 g
- Natrium: 900 mg
- Rasva: 29 g
- Hiilihydraatit: 35 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 29 g
- Kolesteroli: 165 mg