Kuvaus
Japanilainen lohipiirakka helposti kotona: Raikas, eksoottinen maku kohtaa suomalaisen keittiön: ylläty vieraasi herkullisesti.
Ainesosat
Pohja:
- 150 g voita
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Täyte:
- 300 g ranskankermaa
- 2 tl sitruunankuorta raastettuna
- n. 1 tl wasabia
- 2 tl miriniä
Lisäksi:
- 200 g graavilohta
- 1 dl gari-inkivääriä
- 2 pientä snack-kurkkua
- 4 retiisiä
- 1 kevätsipuli
- 1 dl mätiä tai merilevävalmistetta
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Ohjeet
- Nypi voi, jauhot ja suola kulhossa yhteen.
- Lisää kananmuna ja seesaminsiemenet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperille pellille n. 25×25 cm levyksi ja pistele haarukalla.
- Paista 200°C asteessa noin 20 minuuttia ja anna jäähtyä.
- Vatkaa kylmä ranskankerma kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Pese ja raasta sitruunankuori.
- Notkista wasabi mirinillä ja sekoita ranskankerman joukkoon sitruunankuoren kanssa.
- Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
- Leikkaa graavilohi suikaleiksi, valuta inkivääri, ja viipaloi kurkut ja retiisit ohuiksi.
- Leikkaa kevätsipuli renkaiksi.
- Asettele päälliset täytteen päälle ja lusikoi päälle mätiä tai merilevävalmistetta.
- Ripottele lopuksi seesaminsiemeniä koristeeksi
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 310 kcal
- Sokeri: 2 g
- Natrium: 380 mg
- Rasva: 22 g
- Hiilihydraatit: 18 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 8 g
- Kolesteroli: 65 mg