Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Japanilainen lohipiirakka helposti kotona: kokeile nyt!

Japanilainen lohipiirakka helposti kotona: kokeile nyt!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 40 min
  • Tuotto: 6 annosta
  • Kategoria: Suolaiset leivonnaiset
  • Menetelmä: Paistaminen ja kokoaminen
  • Keittiö: Japanilais-suomalainen fuusio

Kuvaus

Japanilainen lohipiirakka helposti kotona: Raikas, eksoottinen maku kohtaa suomalaisen keittiön: ylläty vieraasi herkullisesti.


Ainesosat

Pohja:

  • 150 g voita
  • dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Täyte:

  • 300 g ranskankermaa
  • 2 tl sitruunankuorta raastettuna
  • n. 1 tl wasabia
  • 2 tl miriniä

Lisäksi:

  • 200 g graavilohta
  • 1 dl gari-inkivääriä
  • 2 pientä snack-kurkkua
  • 4 retiisiä
  • 1 kevätsipuli
  • 1 dl mätiä tai merilevävalmistetta
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Ohjeet

  1. Nypi voi, jauhot ja suola kulhossa yhteen.
  2. Lisää kananmuna ja seesaminsiemenet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Painele taikina leivinpaperille pellille n. 25×25 cm levyksi ja pistele haarukalla.
  4. Paista 200°C asteessa noin 20 minuuttia ja anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kylmä ranskankerma kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  6. Pese ja raasta sitruunankuori.
  7. Notkista wasabi mirinillä ja sekoita ranskankerman joukkoon sitruunankuoren kanssa.
  8. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
  9. Leikkaa graavilohi suikaleiksi, valuta inkivääri, ja viipaloi kurkut ja retiisit ohuiksi.
  10. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi.
  11. Asettele päälliset täytteen päälle ja lusikoi päälle mätiä tai merilevävalmistetta.
  12. Ripottele lopuksi seesaminsiemeniä koristeeksi


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 310 kcal
  • Sokeri: 2 g
  • Natrium: 380 mg
  • Rasva: 22 g
  • Hiilihydraatit: 18 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 8 g
  • Kolesteroli: 65 mg