Kuvaus
Mangosima on raikas ja helppo kesäjuoma, joka valmistuu muutamassa vaiheessa. Katso ohje, yllätä vieraasi ja tuo trooppinen tuulahdus kotiin.
Ainesosat
- 2 litraa vettä
- 1 dl Dansukker Fariinisokeria
- 2 dl Dansukker Taloussokeria
- 2 dl mangososetta
- 1 luomusitruunan kuori ja mehu
- nokare hiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen:
- rusinoita
- 2 tl Dansukker Taloussokeria
Ohjeet
- Mittaa 1 litra vettä, sokerit ja mangosose kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri liukenee.
- Mittaa 1 litra kylmää vettä isoon kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu kulhoon. Kaada päälle mangoliemi.
- Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää herneen kokoinen pala hiivaa.
- Sekoita, peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään 24 tunniksi.
- Pullota sima puhtaisiin pulloihin, laita pohjalle 1 tl sokeria ja muutama rusina kuhunkin pulloon. Halutessasi siivilöi sima ennen pullotusta.
- Säilytä pullot jääkaapissa. Sima on valmista noin 6 päivän kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan.
- Muista, ettei pullojen korkkeja saa sulkea liian tiukasti, sillä paine kasvaa käymisen aikana.
- Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.
Ravitsemus
- Annoskoko: 2 dl
- Kalorit: 90 kcal
- Sokeri: 20 g
- Natrium: 2 mg
- Hiilihydraatit: 22 g
- Kuitu: 0.5 g