Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Itsetehty Mangosima: Kesän paras juomaohje

Itsetehty Mangosima: Kesän paras juomaohje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 5 min
  • Kokonaisaika: 6 pv
  • Tuotto: 2 l
  • Kategoria: Juomat
  • Menetelmä: Käyminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Mangosima on raikas ja helppo kesäjuoma, joka valmistuu muutamassa vaiheessa. Katso ohje, yllätä vieraasi ja tuo trooppinen tuulahdus kotiin.


Ainesosat

  • 2 litraa vettä
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 dl mangososetta
  • 1 luomusitruunan kuori ja mehu
  • nokare hiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen:

  • rusinoita
  • 2 tl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

  1. Mittaa 1 litra vettä, sokerit ja mangosose kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri liukenee.
  2. Mittaa 1 litra kylmää vettä isoon kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu kulhoon. Kaada päälle mangoliemi.
  3. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää herneen kokoinen pala hiivaa.
  4. Sekoita, peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään 24 tunniksi.
  5. Pullota sima puhtaisiin pulloihin, laita pohjalle 1 tl sokeria ja muutama rusina kuhunkin pulloon. Halutessasi siivilöi sima ennen pullotusta.
  6. Säilytä pullot jääkaapissa. Sima on valmista noin 6 päivän kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan.
  7. Muista, ettei pullojen korkkeja saa sulkea liian tiukasti, sillä paine kasvaa käymisen aikana.
  8. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 2 dl
  • Kalorit: 90 kcal
  • Sokeri: 20 g
  • Natrium: 2 mg
  • Hiilihydraatit: 22 g
  • Kuitu: 0.5 g