Kuvaus
Jauhelihapannupizza on helppo tehdä kotona! Tutustu mehevään reseptiin, vinkkeihin rapeaan pohjaan ja herkulliseen täyteen, yllätä koko perhe.
Ainesosat
Pohja
- 2 dl vettä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl kuivahiivaa
- ¾ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 rkl rypsiöljyä
Täyte:
- 300 g jauhelihaa
- ½ chiliä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 dl tomaattikastiketta
- 2 tomaattia
- 1 tl basilikaa
- 1 tl oreganoa
- 1 pallo mozzarellajuustoa (125 g)
Pinnalle:
- 1 rkl oreganonlehtiä
Ohjeet
- Kuumenna vesi 42 asteiseksi.
- Sekoita 3 dl jauhoja, hiiva, suola ja sokeri. Lisää vesi.
- Alusta joukkoon loput jauhot ja öljy, taikina saa jäädä löysähköksi.
- Voitele Ø 28 cm pannu tai vuoka ja muotoile taikina siihen sopivaksi.
- Peitä taikina liinalla ja anna kohota täytteiden valmistelun ajan.
- Paahda jauheliha kuumalla pannulla, lisää kuutioitu chili, mausteet ja tomaattikastike.
- Leikkaa tomaatit ohuiksi lohkoiksi.
- Painele kohonnutta taikinaa keskeltä ja levitä jauheliha-tomaattikastike pohjalle.
- Lisää tomaattilohkot, basilikaa ja oreganoa, ja revi päälle mozzarella.
- Paista pizzaa 250°C asteessa noin 15 minuuttia.
- Viimeistele tuoreilla oreganonlehdillä ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1/4 pizza
- Kalorit: 420 kcal
- Sokeri: 5 g
- Natrium: 650 mg
- Rasva: 18 g
- Hiilihydraatit: 45 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 22 g
- Kolesteroli: 65 mg