Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Jauheliha pannupizza

Itsetehty jauheliha pannupizza: herkku kotikeittiöstä

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Uuni
  • Keittiö: Fuusiokeittiö

Kuvaus

Jauhelihapannupizza on helppo tehdä kotona! Tutustu mehevään reseptiin, vinkkeihin rapeaan pohjaan ja herkulliseen täyteen, yllätä koko perhe.


Ainesosat

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl kuivahiivaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä

Täyte:

  • 300 g jauhelihaa
  • ½ chiliä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 dl tomaattikastiketta
  • 2 tomaattia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 pallo mozzarellajuustoa (125 g)

Pinnalle:

  • 1 rkl oreganonlehtiä

Ohjeet

  • Kuumenna vesi 42 asteiseksi.
  • Sekoita 3 dl jauhoja, hiiva, suola ja sokeri. Lisää vesi.
  • Alusta joukkoon loput jauhot ja öljy, taikina saa jäädä löysähköksi.
  • Voitele Ø 28 cm pannu tai vuoka ja muotoile taikina siihen sopivaksi.
  • Peitä taikina liinalla ja anna kohota täytteiden valmistelun ajan.
  • Paahda jauheliha kuumalla pannulla, lisää kuutioitu chili, mausteet ja tomaattikastike.
  • Leikkaa tomaatit ohuiksi lohkoiksi.
  • Painele kohonnutta taikinaa keskeltä ja levitä jauheliha-tomaattikastike pohjalle.
  • Lisää tomaattilohkot, basilikaa ja oreganoa, ja revi päälle mozzarella.
  • Paista pizzaa 250°C asteessa noin 15 minuuttia.
  • Viimeistele tuoreilla oreganonlehdillä ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1/4 pizza
  • Kalorit: 420 kcal
  • Sokeri: 5 g
  • Natrium: 650 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 45 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 22 g
  • Kolesteroli: 65 mg