Kuvaus
Valkosipulileipä kruunaa aterian! Katso helppo resepti, jolla valmistat rapeakuorisen ja mehevän leivän kotona alle 30 minuutissa.
Ainesosat
- 1 maalaisleipä (hapanjuurileipä tai patonki)
- 100 g voita
- 2–3 valkosipulinkynttä
- ½ ruukkua persiljaa hienonnettuna (tai ruohosipulia)
Ohjeet
- Viipaloi leipä ja aseta viipaleet pellille leivinpaperin päälle.
- Pehmennä voi huoneenlämmössä.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita valkosipulit ja hienonnettu persilja pehmeän voin joukkoon.
- Voitele leipäviipaleet reilusti yrtti-valkosipulivoilla.
- Paahda leipiä 225°C asteessa noin 10 minuuttia, kunnes rapeita ja kevyesti ruskistuneita.
- Tarjoa pikkusyötävänä tai lisukkeena keiton tai salaatin kera.
Ravitsemus
- Annoskoko: 2 viipaletta
- Kalorit: 180 kcal
- Sokeri: 0.5 g
- Natrium: 220 mg
- Rasva: 12 g
- Hiilihydraatit: 15 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 3 g
- Kolesteroli: 25 mg