Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Herkullinen valkosipulileipä: nopea resepti

Herkullinen valkosipulileipä: nopea resepti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 5 min
  • Kypsennysaika: 10 min
  • Kokonaisaika: 15 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Lisuke
  • Menetelmä: Paistaminen uunissa
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Valkosipulileipä kruunaa aterian! Katso helppo resepti, jolla valmistat rapeakuorisen ja mehevän leivän kotona alle 30 minuutissa.


Ainesosat

  • 1 maalaisleipä (hapanjuurileipä tai patonki)
  • 100 g voita
  • 23 valkosipulinkynttä
  • ½ ruukkua persiljaa hienonnettuna (tai ruohosipulia)

Ohjeet

  1. Viipaloi leipä ja aseta viipaleet pellille leivinpaperin päälle.
  2. Pehmennä voi huoneenlämmössä.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Sekoita valkosipulit ja hienonnettu persilja pehmeän voin joukkoon.
  5. Voitele leipäviipaleet reilusti yrtti-valkosipulivoilla.
  6. Paahda leipiä 225°C asteessa noin 10 minuuttia, kunnes rapeita ja kevyesti ruskistuneita.
  7. Tarjoa pikkusyötävänä tai lisukkeena keiton tai salaatin kera.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 2 viipaletta
  • Kalorit: 180 kcal
  • Sokeri: 0.5 g
  • Natrium: 220 mg
  • Rasva: 12 g
  • Hiilihydraatit: 15 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 3 g
  • Kolesteroli: 25 mg