Kuvaus
Etsitkö raikasta kesäleivonnaista? Sitruunainen mansikkakakku on herkullinen valinta juhliin ja arkeen – tutustu ohjeeseen ja ihastu!
Ainesosat
Täyte ja päällys:
- 1 prk lemon curdia tai lime curdia
- 1,5 l mansikoita
- 2,5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
- 400 g sitruunarahkaa tai valkosuklaa-limerahkaa
- koristeeksi sitruunamelissaa, minttua tai mansikanlehtiä
Pohja:
- 4 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl sokeria
Vuokaan:
- korppujauhetta
- voita tai margariinia
Kostutus:
- 1,5 dl kaloritonta sitruunavirvoitusjuomaa
Ohjeet
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää vaahtoon varovasti.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175 °C:ssa noin 30 minuuttia. Kumoa jäähtymään.
- Puhdista mansikat ja viipaloi puolet, säästä loput koristeluun.
- Sekoita rahka ja curd. Vatkaa vanilliinikastike ja yhdistä täytteeseen.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
- Aseta alin kerros vadille, kostuta ja levitä mansikoita ja täytettä.
- Toista toisella kerroksella.
- Lisää päällimmäinen kerros, kostuta ja kuorruta lopulla täytteellä.
- Koristele mansikoilla ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa kylmänä.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 220 kcal
- Sokeri: 15 g
- Natrium: 85 mg
- Rasva: 8 g
- Hiilihydraatit: 28 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 5 g
- Kolesteroli: 55 mg