Kuvaus
Pastavuoka lihapullilla on arjen pelastus! Kokeile täyteläistä ja helppoa uuniruokaa, joka maistuu koko perheelle, resepti yllättää herkullisuudellaan.
Ainesosat
Lihapullat:
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 dl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa
- 1 kananmuna
- 1 ½ tl suolaa
- 1 ruukku tuoretta persiljaa, hienonnettuna
- 1 dl korppujauhoja
- mustapippuria maun mukaan
Muut ainekset:
- 150 g pekonia
- 4 dl säilyketomaatteja (hienonnettuina)
- 2,5 dl kuohukermaa
- 1 rkl oreganoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia
- 5 dl naudanliemilientä
- 1 tl suolaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 300 g penne-pastaa
- 125 g tuoremozzarellaa
- mustapippuria maun mukaan
Ohjeet
- Lämmitä uuni 210 °C.
- Sekoita kaikki lihapullien ainekset kulhossa, jätä halutessasi hieman persiljaa koristeluun.
- Muotoile noin 2 cm halkaisijaltaan olevia lihapullia.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja ruskista lihapullat kevyesti, siirrä sivuun.
- Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista kullanruskeaksi samalla pannulla.
- Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja lisää pekonin joukkoon, paista pehmeiksi.
- Lisää oregano, säilyketomaatit, kuohukerma, naudanliemi, suola ja pippuri, kiehauta kastike.
- Kaada kuiva pasta isoon uunivuokaan, lisää lihapullat ja kastike, sekoita kevyesti.
- Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 35–40 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
- Poista folio, revi mozzarella palasiksi ja levitä pinnalle.
- Paista vielä, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
- Anna vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.
- Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoa esimerkiksi salaatin kera.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 680 kcal
- Sokeri: 6 g
- Natrium: 1,9 g
- Rasva: 42 g
- Hiilihydraatit: 38 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 36 g
- Kolesteroli: 135 mg