Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Herkullinen pastavuoka lihapullilla: helppo resepti

Herkullinen pastavuoka lihapullilla: helppo resepti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 50 min
  • Kokonaisaika: 1 hour 10 minutes
  • Tuotto: 6 annosta
  • Kategoria: Uuniruoat
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Italialais-suomalainen

Kuvaus

Pastavuoka lihapullilla on arjen pelastus! Kokeile täyteläistä ja helppoa uuniruokaa, joka maistuu koko perheelle, resepti yllättää herkullisuudellaan.


Ainesosat

Lihapullat:

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 dl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • mustapippuria maun mukaan

Muut ainekset:

  • 150 g pekonia
  • 4 dl säilyketomaatteja (hienonnettuina)
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 5 dl naudanliemilientä
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 300 g penne-pastaa
  • 125 g tuoremozzarellaa
  • mustapippuria maun mukaan

Ohjeet

  1.  Lämmitä uuni 210 °C.
  2.  Sekoita kaikki lihapullien ainekset kulhossa, jätä halutessasi hieman persiljaa koristeluun.
  3.  Muotoile noin 2 cm halkaisijaltaan olevia lihapullia.
  4.  Kuumenna oliiviöljy pannulla ja ruskista lihapullat kevyesti, siirrä sivuun.
  5.  Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista kullanruskeaksi samalla pannulla.
  6.  Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja lisää pekonin joukkoon, paista pehmeiksi.
  7.  Lisää oregano, säilyketomaatit, kuohukerma, naudanliemi, suola ja pippuri, kiehauta kastike.
  8.  Kaada kuiva pasta isoon uunivuokaan, lisää lihapullat ja kastike, sekoita kevyesti.
  9.  Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 35–40 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  10.  Poista folio, revi mozzarella palasiksi ja levitä pinnalle.
  11.  Paista vielä, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
  12.  Anna vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.
  13.  Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoa esimerkiksi salaatin kera.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 680 kcal
  • Sokeri: 6 g
  • Natrium: 1,9 g
  • Rasva: 42 g
  • Hiilihydraatit: 38 g
  • Kuitu: 3 g
  • Proteiini: 36 g
  • Kolesteroli: 135 mg