Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Herkullinen Kotileipä:

Herkullinen Kotileipä: Leivo Täydellinen Leipä Itse!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 40 min
  • Kokonaisaika: 1 hour
  • Tuotto: 1 leipä
  • Kategoria: Leipä
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Herkullinen Kotileipä: Leivo Täydellinen Leipä Itse! Löydä salaisuus rapeaan kuoreen ja pehmeään sisukseen – kotileipä onnistuu nyt helposti.


Ainesosat

Pieneen kulhoon:

  • 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja
  • 250 ml kädenlämpöistä maitoa
  • Hyppysellinen hienoa valkoista sokeria
  • 2 ruokalusikallista kuivahiivaa

Taikinan pääosa:

  • 100 ml maitoa
  • 30 ml rypsiöljyä
  • 4 suurta kuppia vehnäjauhoja (käytä 3,5 dl mittakuppia)
  • 1 teelusikallinen suolaa
  • 350 ml kädenlämpöistä vettä

Ohjeet

  1. Sekoita pienessä kulhossa kuivahiiva, vehnäjauhot, sokeri ja lämmin maito. Anna seoksen levätä noin 5 minuuttia, kunnes kuplia ilmestyy pinnalle.
  2. Sekoita suuressa kulhossa vehnäjauhot, suola, rypsiöljy, maito ja lämmin vesi keskenään.
  3. Lisää aktivoitunut hiivaseos muiden ainesten joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes siitä tulee pehmeää ja kimmoisaa.
  5. Voitele taikinan pinta kevyesti öljyllä ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  6. Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi, vaivaa sitä kevyesti ja voitele pinta uudelleen öljyllä.
  7. Anna taikinan kohota toisen kerran vielä noin 30 minuuttia.
  8. Toisen kohotuksen jälkeen vaivaa taikinaa kevyesti ja muotoile se leivontavuokaan tai uunipellille.
  9. Peitä taikina ja anna levätä 15–20 minuuttia.
  10. Lämmitä uuni 230 asteeseen.
  11. Kun uuni on valmis, paista leipää kannen alla noin 35 minuuttia.
  12. Poista kansi ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia, jotta leipä saa rapean kuoren.
  13. Tarkista kypsyys tikulla; jos tikkuun ei jää taikinaa, leipä on valmis.
  14. Ota leipä uunista, voitele se kevyesti voilla ja peitä puhtaalla keittiöpyyhkeellä.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 viipale
  • Kalorit: 165 kcal
  • Sokeri: 1 g
  • Natrium: 210 mg
  • Rasva: 3 g
  • Hiilihydraatit: 30 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 4 g