Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
toscapiirakka | kokkini.fi

Helppo Toscapiirakka 15 Minuutissa: Arjen Nopea Herkku

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 40 min
  • Tuotto: 8 annosta
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Mehevän toscapiirakan klassinen resepti kotikeittiöön! Rapea mantelikuorrutus ja pehmeä pohja hurmaavat kahvipöydässä. Katso vinkit täydelliseen lopputulokseen.


Ainesosat

  • 1 pkt (600 g) Myllyn Paras Iso Lehtitaikina

Täyte:

  • 150 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 3 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 4 dl mantelijauhetta

Toscakerros:

  • 90 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa
  • 80 g mantelilastuja

Ohjeet

  •  Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  •  Venytä taikinaa kevyesti ja ota piirakkavuoalla sopiva pala.
  •  Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  •  Vatkaa voi ja lisää tomusokeri, vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan.
  •  Lisää vehnäjauho ja mantelijauhe, vatkaa tasaiseksi täytteeksi.
  •  Levitä täyte taikinapohjan päälle.
  •  Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia, suojaten lopuksi leivinpaperilla tarvittaessa.
  •  Valmista toscakerros: kuumenna kaikki ainekset kattilassa kunnes seos hieman paksuuntuu.
  •  Levitä toscakerros esipaistetun täytteen päälle.
  •  Jatka paistamista 175 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 390 kcal
  • Sokeri: 24 g
  • Natrium: 100 mg
  • Rasva: 25 g
  • Hiilihydraatit: 33 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 6 g
  • Kolesteroli: 85 mg