Kuvaus
Mehevän toscapiirakan klassinen resepti kotikeittiöön! Rapea mantelikuorrutus ja pehmeä pohja hurmaavat kahvipöydässä. Katso vinkit täydelliseen lopputulokseen.
Ainesosat
- 1 pkt (600 g) Myllyn Paras Iso Lehtitaikina
Täyte:
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 2 isoa kananmunaa
- 3 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 4 dl mantelijauhetta
Toscakerros:
- 90 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 rkl maitoa
- 80 g mantelilastuja
Ohjeet
- Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Venytä taikinaa kevyesti ja ota piirakkavuoalla sopiva pala.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Vatkaa voi ja lisää tomusokeri, vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan.
- Lisää vehnäjauho ja mantelijauhe, vatkaa tasaiseksi täytteeksi.
- Levitä täyte taikinapohjan päälle.
- Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia, suojaten lopuksi leivinpaperilla tarvittaessa.
- Valmista toscakerros: kuumenna kaikki ainekset kattilassa kunnes seos hieman paksuuntuu.
- Levitä toscakerros esipaistetun täytteen päälle.
- Jatka paistamista 175 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 390 kcal
- Sokeri: 24 g
- Natrium: 100 mg
- Rasva: 25 g
- Hiilihydraatit: 33 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 6 g
- Kolesteroli: 85 mg