Kuvaus
Tofu-perunasalaatti on terveellinen ja kylläinen ateria koko perheelle. Nopea ohje, yksinkertaiset ainekset, kokeile heti!
Ainesosat
- Uunipaahdettu tofu:
- 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu, Aasia tai Marinoitu (300 g)
- 1–2 rkl oliiviöljyä
Perunasalaatti (4 annosta):
- ½ dl silputtua ruohosipulia
- ½ kpl maustekurkku (esim. Myrttinen)
- 6–8 kpl uusia perunoita
- pieni omena
- pieni purkki kapriksia
- pieni punasipuli
Kastike (perunasalaatti):
- 1 prk kaurafraichea
- 1–2 rkl Dijon-sinappia
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
- 1 tl sokeria
Ohjeet
- Kuumenna uuni 225 °C:een.
- Pese ja keitä perunat, anna jäähtyä ja pilko kuutioiksi.
- Hienonna punasipuli, kuutioi omena ja maustekurkku.
- Yhdistä kaikki perunasalaatin ainekset kulhossa.
- Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada salaattiin. Sekoita nostellen.
- Avaa tofu, kuivaa talouspaperilla ja revi suupaloiksi.
- Levitä tofu leivinpaperille pellille ja pirskota öljyllä.
- Paahda uunissa 10–15 min, kunnes pinta alkaa ruskistua.
- Käännä tofut, grillaa 5–10 min kunnes rapeita.
- Anna jäähtyä hetki. Lisää tofut ja ruohosipuli salaattiin, sekoita hyvin.
- Viimeistele lisäämällä tuoretta ruohosipulia pinnalle.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 285 kcal
- Sokeri: 8 g
- Natrium: 520 mg
- Rasva: 12 g
- Hiilihydraatit: 35 g
- Kuitu: 6 g
- Proteiini: 15 g