Kuvaus
Perinteinen suomalainen omenapiirakka on syksyn suosikki, mehevä, kanelilla maustettu ja rakkaudella leivottu. Täydellinen herkku niin arkeen kuin juhlaan.
Ainesosat
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 200 g voita, huoneenlämpöisenä
- 2½ dl sokeria
- 4 kananmunaa, huoneenlämpöisinä
- 2 prk (à 200 g) kermaviiliä
- 800 g omenaa lohkoina
- 2 rkl sokeria (pinnalle)
- 1 rkl kanelia
Ohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri mikserillä 3-4 minuuttia vaaleaksi ja kuohkeaksi.
- Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaten hyvin jokaisen jälkeen.
- Lisää kermaviili ja sekoita varovasti. Lisää sitten kuivat aineet osissa ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Asettele omenalohkot taikinan päälle, ripottele sokeri ja kaneli.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kultainen ja tikku puhdas.
- Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
muistiinpanoja
Käytä happamia omenoita kuten Granny Smith, Huvitus tai Lobo. Varmista, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä ja vältä taikinan ylisekoittamista. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ravitsemus
- Serving Size: 1 pala
- Calories: 320
- Sugar: 22g
- Sodium: 250mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 11g
- Unsaturated Fat: 6g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 85mg