Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Helppo omenapiirakka resepti: valmis 45min

Helppo omenapiirakka resepti: valmis 45min

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Matleena Hänninen
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 25 min
  • Total Time: 40 min
  • Yield: 10 palaa
  • Category: Jälkiruoka
  • Method: Uunissa
  • Cuisine: Suomalainen

Kuvaus

Perinteinen suomalainen omenapiirakka on syksyn suosikki, mehevä, kanelilla maustettu ja rakkaudella leivottu. Täydellinen herkku niin arkeen kuin juhlaan.


Ainesosat

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 200 g voita, huoneenlämpöisenä
  • dl sokeria
  • 4 kananmunaa, huoneenlämpöisinä
  • 2 prk (à 200 g) kermaviiliä
  • 800 g omenaa lohkoina
  • 2 rkl sokeria (pinnalle)
  • 1 rkl kanelia


Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri mikserillä 3-4 minuuttia vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  4. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaten hyvin jokaisen jälkeen.
  5. Lisää kermaviili ja sekoita varovasti. Lisää sitten kuivat aineet osissa ja sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  7. Asettele omenalohkot taikinan päälle, ripottele sokeri ja kaneli.
  8. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kultainen ja tikku puhdas.
  9. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

muistiinpanoja

Käytä happamia omenoita kuten Granny Smith, Huvitus tai Lobo. Varmista, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä ja vältä taikinan ylisekoittamista. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.


Ravitsemus

  • Serving Size: 1 pala
  • Calories: 320
  • Sugar: 22g
  • Sodium: 250mg
  • Fat: 18g
  • Saturated Fat: 11g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 85mg