Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Helppo ja herkullinen Finnish Pannukakku resepti

Helppo ja herkullinen Finnish Pannukakku resepti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena Hänninen
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 4
  • Kategoria: Jälkiruoka
  • Menetelmä: Uunissa
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

 

Finnish Pannukakku on nopea ja herkullinen uuniruoka, joka hurmaa koko perheen. Katso helppo ohje ja paljasta pannarin salaisuus!


Ainesosat

Vaahtera-mustikkakastike:

  • 1,25 dl mustikoita (tuoreita tai pakasteita)
  • 0,6 dl vaahterasiirappia

Taikina:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 0,6 dl sulatettua voita
  • 0,6 dl mustikoita (tuoreita tai pakasteita)
  • 4 kananmunaa
  • 2,4 dl maitoa (2–3,5 % rasvaa)
  • 0,6 dl valkoista sokeria
  • ½ tl vaniljauutetta
  • tl sitruunankuorta raastettuna

Tarjoiluun:

  • Tomusokeria ripotteluun
  • Lisää sitruunankuorta koristeluun

Ohjeet

  1. Sekoita pienessä kulhossa 1,25 dl mustikoita ja 0,6 dl vaahterasiirappia kevyesti yhteen ja jätä maustumaan.
  2. Laita metallinen vuoka uuniin ja esilämmitä uuni 220 asteeseen.
  3. Valmista taikina: vatkaa kulhossa maito, kananmunat, vaniljauute, sitruunankuori, vehnäjauhot, suola ja sokeri tasaiseksi taikinaksi ilman paakkuja.
  4. Sulata voi ja pidä valmiina.
  5. Kun uuni on kuuma, ota vuoka ulos ja kaada sulatettu voi vuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle 0,6 dl mustikoita.
  7. Paista pannukakkua 20–25 minuuttia, kunnes se on kohonnut ja reunoilta kullanruskea.
  8. Ota pannukakku uunista ja anna sen laskea hetken ennen leikkaamista neliöiksi.
  9. Ripottele päälle tomusokeria ja lisää halutessasi sitruunankuorta.
  10. Tarjoile vaahtera-mustikkakastikkeen kanssa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 290 kcal
  • Sokeri: 14 g
  • Natrium: 180 mg
  • Rasva: 12 g
  • Hiilihydraatit: 34 g
  • Kuitu: 1 g
  • Proteiini: 7 g
  • Kolesteroli: 125 mg