Kuvaus
Finnish Pannukakku on nopea ja herkullinen uuniruoka, joka hurmaa koko perheen. Katso helppo ohje ja paljasta pannarin salaisuus!
Ainesosat
Vaahtera-mustikkakastike:
- 1,25 dl mustikoita (tuoreita tai pakasteita)
- 0,6 dl vaahterasiirappia
Taikina:
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 0,6 dl sulatettua voita
- 0,6 dl mustikoita (tuoreita tai pakasteita)
- 4 kananmunaa
- 2,4 dl maitoa (2–3,5 % rasvaa)
- 0,6 dl valkoista sokeria
- ½ tl vaniljauutetta
- 1½ tl sitruunankuorta raastettuna
Tarjoiluun:
- Tomusokeria ripotteluun
- Lisää sitruunankuorta koristeluun
Ohjeet
- Sekoita pienessä kulhossa 1,25 dl mustikoita ja 0,6 dl vaahterasiirappia kevyesti yhteen ja jätä maustumaan.
- Laita metallinen vuoka uuniin ja esilämmitä uuni 220 asteeseen.
- Valmista taikina: vatkaa kulhossa maito, kananmunat, vaniljauute, sitruunankuori, vehnäjauhot, suola ja sokeri tasaiseksi taikinaksi ilman paakkuja.
- Sulata voi ja pidä valmiina.
- Kun uuni on kuuma, ota vuoka ulos ja kaada sulatettu voi vuoan pohjalle ja reunoille.
- Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle 0,6 dl mustikoita.
- Paista pannukakkua 20–25 minuuttia, kunnes se on kohonnut ja reunoilta kullanruskea.
- Ota pannukakku uunista ja anna sen laskea hetken ennen leikkaamista neliöiksi.
- Ripottele päälle tomusokeria ja lisää halutessasi sitruunankuorta.
- Tarjoile vaahtera-mustikkakastikkeen kanssa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 290 kcal
- Sokeri: 14 g
- Natrium: 180 mg
- Rasva: 12 g
- Hiilihydraatit: 34 g
- Kuitu: 1 g
- Proteiini: 7 g
- Kolesteroli: 125 mg