Kuvaus
Helppo bataatti-pinaattipaistos: valmis 30 minuutissa! Täyteläinen, kasvisystävällinen arkiherkku, joka vie kielen mennessään – kokeile jo tänään!
Ainesosat
- 1 dl tuoretta pinaattia, hienonnettuna
- 4 rkl kikhernejauhoja (gramjauho, besan)
- 2 kananmunaa
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 1 keskikokoinen bataatti, raastettuna
- 100 g fetajuustoa, murennettuna
Valinnaiset lisämausteet:
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ½ tl savupaprikajauhetta
- ¼ tl chilihiutaleita
- Tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai timjamia
Ohjeet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilmauunissa 160 asteeseen) ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
- Raasta bataatti karkeaksi ja hienonna pinaatti pieneksi.
- Vatkaa kananmunat suuressa kulhossa kevyesti.
- Lisää kulhoon raastettu bataatti, kikhernejauhot, murennettu feta ja pinaatti.
- Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja halutessasi lisämausteilla.
- Sekoita ainekset huolellisesti tasaiseksi massaksi.
- Levitä massa pellille, paina kevyesti alas ja muotoile halutessasi suorakulmioksi.
- Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja paistos napakka.
- Anna jäähtyä muutama minuutti ja leikkaa annospaloiksi.
- Tarjoa lämpimänä esimerkiksi raikkaan dipin kera.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 220 kcal
- Sokeri: 5 g
- Natrium: 450 mg
- Rasva: 12 g
- Hiilihydraatit: 18 g
- Kuitu: 3 g
- Proteiini: 9 g
- Kolesteroli: 95 mg