Kuvaus
Hasselbackan tofu: helppo resepti arkeen yllättää herkullisuudellaan. Katso ohje ja tee arkipäivistä maistuvampia helposti ja nopeasti!
Ainesosat
- 1 pkt (400 g) maustamatonta tofua
- 1 tl inkivääriä raastettuna
- 1 dl teriyakikastiketta
- 1 lime
Soijakurkut:
- ½ kurkkua
- 2 tl sokeria
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
Marinoitu punakaali:
- 150 g punakaalia
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- ¼ tl suolaa
Lisäksi:
- 2 kevätsipulia
- 1½ dl kvinoaa
- 1 dl versoja
Ohjeet
- Kääri tofu talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen ja laita päälle paino. Anna kuivua 15 minuuttia.
- Valmista lisukkeet: viipaloi kurkku ja sekoita joukkoon sokeri, soijakastike ja väkiviinaetikka.
- Suikaloi punakaali ja mausta riisiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
- Halkaise tofu pitkittäin ja leikkaa puolikkaisiin viillot syömäpuikkojen avulla.
- Aseta tofupalat leivinpaperille uunivuokaan.
- Sekoita teriyakikastike, limen kuori, limen mehu ja inkivääri.
- Levitä kastike tofupalojen päälle.
- Paista tofua 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kokoa annokset: laita kulhoihin kvinoa, soijakurkut ja marinoitu kaali.
- Lisää päälle tofu ja viimeistele kevätsipulilla ja versoilla.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 420 kcal
- Sokeri: 6 g
- Natrium: 820 mg
- Rasva: 18 g
- Hiilihydraatit: 38 g
- Kuitu: 6 g
- Proteiini: 22 g