Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hasselbackan tofu

Hasselbackan tofu: helppo resepti arkeen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 2 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Kasvisruoka

Kuvaus

Hasselbackan tofu: helppo resepti arkeen yllättää herkullisuudellaan. Katso ohje ja tee arkipäivistä maistuvampia helposti ja nopeasti!


Ainesosat

  • 1 pkt (400 g) maustamatonta tofua
  • 1 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 dl teriyakikastiketta
  • 1 lime

Soijakurkut:

  • ½ kurkkua
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

Marinoitu punakaali:

  • 150 g punakaalia
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi:

  • 2 kevätsipulia
  • dl kvinoaa
  • 1 dl versoja

Ohjeet

  1. Kääri tofu talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen ja laita päälle paino. Anna kuivua 15 minuuttia.
  2. Valmista lisukkeet: viipaloi kurkku ja sekoita joukkoon sokeri, soijakastike ja väkiviinaetikka.
  3. Suikaloi punakaali ja mausta riisiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Halkaise tofu pitkittäin ja leikkaa puolikkaisiin viillot syömäpuikkojen avulla.
  5. Aseta tofupalat leivinpaperille uunivuokaan.
  6. Sekoita teriyakikastike, limen kuori, limen mehu ja inkivääri.
  7. Levitä kastike tofupalojen päälle.
  8. Paista tofua 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  9. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  10. Kokoa annokset: laita kulhoihin kvinoa, soijakurkut ja marinoitu kaali.
  11. Lisää päälle tofu ja viimeistele kevätsipulilla ja versoilla.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 420 kcal
  • Sokeri: 6 g
  • Natrium: 820 mg
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 38 g
  • Kuitu: 6 g
  • Proteiini: 22 g