Halloween Haamumuffinit: 30 Min Valmista!

Halloween Haamumuffinit: 30 Min Valmista!

Rakastatko sitä? Jaa se!

Lokakuun viimeisinä päivinä, kun pimeä ilta laskeutuu aikaisin ja ensimmäiset syksyn lehdet pyörivät tuulessa, ei mikään tuo kotiin yhtä paljon iloa kuin Halloween haamumuffinit, jotka odottavat lasten innokkaita katseita. Suklaiset, pehmeät muffinit söpöjen vadelma-haamujen kanssa ovat enemmän kuin leivonnaisia, ne ovat muistoja, jotka jäävät lasten mieleen vuosiksi. Kun Halloween haamumuffinit kypsyvät uunissa ja suklaan tuoksu täyttää keittiön, tiedän että olen luomassa jotain erityistä Halloween-juhlaan.

Ainesosat

AinesosaMäärä
Vehnäjauhoja3 dl
Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)1 dl
Leivinjauhetta2 tl
Pirkka vaniljasokeria2 tl
Pirkka voita150 g
Pirkka sokeria2 dl
Kananmunia2 kpl
Pirkka tummasuklaahippuja1 ps (150 g)
Pirkka kuohukermaa2 dl
Pirkka maustamatonta tuorejuustoa180 g
Sokeria (kuorrutteeseen)2 rkl
Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste)175 g
Pirkka tummasuklaahippuja (haamujen silmiin)1 rkl
Pirkka amerikan muffinivuokaa12 kpl

Halloween haamumuffinit valmistuvat helposti tavallisista suomalaisista raaka-aineista, jotka löydät lähikaupastasi. Tumma kaakaojauhe antaa muffineille kauniin tumman värin, joka luo täydellisen kontrastin valkoisten vadelma-haamujen kanssa. Suomalaiset pakastavadelmameskin toimivat tässä erinomaisesti, ja ne ovat saatavilla ympäri vuoden. Vaniljasokeri tuo leivonnaisiin pehmeän aromin, joka tasapainottaa kaakao hyvin.

Halloween Haamumuffinit: 30 Min Valmista!
Halloween haamumuffinit | kokkini.fi

Valmistusohjeet

Muffinien Pohjataikinan Valmistaminen
Sulata voi huoneenlämpöiseksi ja anna jäähtyä hieman, lisää sokeri ja munat, sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa: vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhetta ja vaniljasokeri, lisää kuiva seos voi-munaseokseen varovasti.

Suklaahippujen Lisääminen ja Paistaminen
Ota yksi ruokalusikallinen suklaahippuja sivuun haamujen silmiä varten, kääntele loput suklaahippu hellästi taikinaan tasaisesti. Jaa taikina tasaisesti 12 muffinivuokaan pellin päälle, paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä.

Kerma-Tuorejuusto Kuorrutteen Valmistus
Vatkaa kuohukerma ja maustamatonta tuorejuusto jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella, lisää sokeri ja mausta tarvittaessa. Kuorrute pitää olla tarpeeksi jämäkkä, jotta se pysyy muodossaan muffinien päällä ja toimii haamujen runkona kauniisti.

Haamujen Kokoaminen ja Koristelu
Anna muffinien jäähtyä täysin ennen koristelemista, aseta yksi jäinen vadelma jokaisen muffinin keskelle. Pursota kerma-tuorejuustokuorrutetta vadelman ympärille ja päälle niin, että syntyy haamu, joka peittää vadelman kokonaan luoden söpön hahmon.

Viimeistely Silmillä ja Tarjoilu
Kiinnitä kaksi pientä suklaahippua jokaisen haamun ”kasvoille” silmiksi painamalla ne hellästi kuorrutteeseen. Anna Halloween haamumuffinit seisoa hetki jääkaapissa, jotta kuorrute kiinteytyy, tarjoile Halloween-juhlissa tai naposteltavaksi lasten iltapalaksi.

Ainesosien Korvaaminen

Kuohukerman voi korvata vispikermalla, mutta vatkaa se ensin jämäkäksi. Vaniljasokerin tilalla voi käyttää vaniljauutetta muutama tippa. Vadelmien sijaan voi kokeilla mustikoita tai mansikoita. Tumman kaakaojauheen voi korvata tavallisella kaakaojauheella.

Halloween Haamumuffinit: 30 Min Valmista!
Halloween haamumuffinit | kokkini.fi

Saatat Pitää Myös

  • Helpot mokkapalat: Toinen mehevä suklaaleivonnainen, joka sopii täydellisesti lasten juhliin ja naposteluun samalla tavalla kuin Halloween haamumuffinit.
  • Vadelmätäyte: Herkullinen vadelmätäyte, jota voi käyttää myös Halloween haamumuffinien koristelussa tai täytteenä muissa leivonnaisissa.
  • Raparperi-vaniljamuffinssit: Mehevät muffinssit, jotka jakavat saman pehmeyden ja helppouden Halloween haamumuffinien kanssa, mutta kesäisillä mauilla.
  • Britakakku: Nopea ja helppo leivonnainen, joka sopii erinomaisesti lasten juhliin yhdessä Halloween haamumuffinien kanssa luoden monipuolisen leivonnaispöydän.

Säilytysvinkit

Halloween haamumuffinit säilyvät jääkaapissa 2-3 päivää tiiviisti peitettynä, mutta maku on parhaimmillaan ensimmäisenä päivänä. Kuorrute pysyy parhaiten muodossaan, kun muffinit pidetään viileässä. Voit tehdä pohjamuffinit etukäteen ja jäädyttää, mutta koristele vasta tarjoilupäivänä. Ilman kuorrutetta muffinit säilyvät jääkaapissa neljä päivää.

Reseptin Kulttuurinen Merkitys

Vaikka Halloween on alun perin anglosaksinen juhla, se on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa kulttuurissa viimeisten vuosikymmenien aikana erityisesti lasten keskuudessa. Halloween haamumuffinit edustavat modernia suomalaista leivontakulttuuria, jossa yhdistyvät perinteinen muffiniresepti ja leikkisä koristelutyyli. Ne tuovat iloa lasten arkeen ja luovat muistoja, samalla kun suomalaiset perheet omaksuvat uusia juhlaperinteitä omalla tavallaan. Nämä muffinit osoittavat, kuinka suomalaiset leipurit ottavat vaikutteita maailmalta ja muokkaavat niitä omaksi.

Tarjoiluehdotukset

Tarjoile Halloween haamumuffinit Halloween-juhlissa kauniisti aseteltuna mustalla lautasella tai pahvilevyllä, jossa on oranssi liina. Ne sopivat erinomaisesti lasten syntymäpäiville tai päiväkodin juhliin. Voit koristella tarjoilualustan pienillä kurpitsoilla ja hämähäkinseiteillä lisäämään tunnelmaa. Halloween haamumuffinit maistuvat parhaiten huoneenlämpöisinä tai hieman viileinä lasillisen maitoa tai kaakaota kanssa.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Voiko Halloween haamumuffinit tehdä etukäteen?

Kyllä voi. Tee pohjamuffinit päivää tai kahta ennen ja säilytä tiiviisti peitettynä. Koristele haamut vasta tarjoilupäivänä, jotta kuorrute pysyy tuoreena ja muodossaan.

Miksi haamut valuvat kasaan muffinin päällä?

Kuorrute on liian löysä. Vatkaa kerma ja tuorejuusto jämäkämmäksi tai lisää hieman tomusokeria. Voit myös jäähdyttää kuorrutetta ennen pursotusta, jotta se pysyy paremmin muodossaan.

Voiko vadelmien sijaan käyttää jotain muuta?

Voit käyttää mustikoita, mansikoita tai pieniä kermavaahtopalloja. Pääasia on, että koristelu on pieni ja pyöreä, jotta haamu muodostuu kauniisti sen ympärille kuorrutteesta.

Miksi muffinit jäivät kuiviksi sisältä?

Paistoit liian kauan tai uuni oli liian kuuma. Tarkista muffinit 18 minuutin kohdalla ja ota pois, kun tikku tulee ulos melkein puhtaana. Hieman tahmea on parempi kuin liian kuiva.

Voinko tehdä Halloween haamumuffinit ilman suklaahippuja?

Voit, mutta suklaahippu lisäävät nautittavaa tekstuuria. Korvaa ne raastesuklaa tai jätä kokonaan pois, jos haluat yksinkertaisemman version. Silmät voi tehdä myös lakritsimarmeladilla tai tumman suklaan sulatetulla pisaralla.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Halloween Haamumuffinit: 30 Min Valmista!

Halloween haamumuffinit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Matleena Hänninen
  • Prep Time: 25 minuuttia
  • Cook Time: 20 minuuttia
  • Total Time: 45 minuuttia
  • Yield: 12 muffinia
  • Category: Leivonnaiset
  • Method: Uuni
  • Cuisine: Suomalainen

Kuvaus

Suklaiset ja pehmeät Halloween haamumuffinit ovat täydellinen yhdistelmä tummasuklaata, vaniljaa ja vadelmaa – hurmaava herkku lasten juhliin ja syksyn iltoihin.


Ainesosat

Muffinien pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Pirkka tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl Pirkka vaniljasokeria
  • 150 g Pirkka voita
  • 2 dl Pirkka sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 ps (150 g) Pirkka tummasuklaahippuja

Kuorrute:

  • 2 dl Pirkka kuohukermaa
  • 180 g Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria

Koristelu:

  • 175 g Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste)
  • 1 rkl Pirkka tummasuklaahippuja (haamujen silmiin)
  • 12 kpl Pirkka amerikan muffinivuokaa


Ohjeet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää sokeri ja munat, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet voi-munaseokseen varovasti sekoittaen.
  3. Säästä 1 rkl suklaahippuja haamujen silmiä varten. Lisää loput hellästi taikinaan.
  4. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 200 °C uunissa noin 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kuohukerma ja tuorejuusto jämäkäksi vaahdoksi, lisää sokeri. Kuorrutteen tulee olla napakka, jotta se pysyy muodossaan.
  6. Aseta jäinen vadelma jokaisen muffinin keskelle ja pursota kuorrutetta vadelman ympärille haamun muotoon.
  7. Paina kaksi suklaahippua haamun kasvoiksi silmiksi. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

muistiinpanoja

Halloween haamumuffinit säilyvät jääkaapissa 2–3 päivää, mutta ovat parhaimmillaan tuoreina. Voit tehdä pohjat etukäteen ja koristella vasta tarjoilupäivänä.


Ravitsemus

  • Serving Size: 1 muffini
  • Calories: 310 kcal
  • Sugar: 20 g
  • Sodium: 190 mg
  • Fat: 18 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 7 g
  • Carbohydrates: 32 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 5 g
  • Cholesterol: 65 mg

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star