Kuvaus
Himoitsetko munkkeja ilman gluteenia? Gluteenittomat munkkirinkilät hurmaavat rapeudellaan – katso resepti ja leivo tänään!
Ainesosat
- 3 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 2 tl psylliumia
- ½ tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 2–3 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 50 g pehmeää voita tai margariinia
- 6½–7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
Leivontaan:
- ½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
Paistamiseen:
- 1 l rypsiöljyä
Sokerointiin:
- siro erikoishieno sokeria
Ohjeet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon käsivispilällä.
- Lisää psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia.
- Sekoita mukaan suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
- Lisää puolet jauhoista vähitellen sekoittaen.
- Kun taikina paksuuntuu, ota käyttöön sähkövatkain taikinakoukuilla.
- Lisää loput jauhot ja viimeiseksi pehmeä voi.
- Vatkaa taikinaa 5–6 minuuttia.
- Anna taikinan tekeytyä 5–10 minuuttia.
- Siirrä taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta tanko ja jaa noin 20 osaan.
- Pyöritä palat pulliksi ja tee niihin reiät muodostaen rinkilöitä.
- Vaihtoehtoisesti kaulitse taikina ja ota muotilla ympyröitä.
- Siirrä munkit leivinpaperoidulle pellille ja kohota 30–40 minuuttia.
- Kuumenna öljy 160–170 asteeseen kattilassa.
- Laske munkit varovasti öljyyn kohonnut puoli alaspäin.
- Paista munkkeja 1–2 minuuttia molemmin puolin.
- Nosta talouspaperin päälle ja sokeroi hieman jäähtyneinä.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 munkkirinkilä, arvioitu
- Kalorit: 210 kcal
- Sokeri: 8 g
- Natrium: 130 mg
- Rasva: 10 g
- Hiilihydraatit: 27 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 3 g
- Kolesteroli: 20 mg