Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gluteenittomat munkkirinkilät – rapeaa nautintoa!

Gluteenittomat munkkirinkilät – rapeaa nautintoa!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 15 min
  • Kokonaisaika: 1 hour
  • Tuotto: 20 kpl
  • Kategoria: Leivonnaiset
  • Menetelmä: Uppopaisto
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Himoitsetko munkkeja ilman gluteenia? Gluteenittomat munkkirinkilät hurmaavat rapeudellaan – katso resepti ja leivo tänään!


Ainesosat

  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl psylliumia
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 23 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 50 g pehmeää voita tai margariinia
  • 7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)

Leivontaan:

  • ½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)

Paistamiseen:

  • 1 l rypsiöljyä

Sokerointiin:

  • siro erikoishieno sokeria

Ohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon käsivispilällä.
  2. Lisää psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita mukaan suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
  4. Lisää puolet jauhoista vähitellen sekoittaen.
  5. Kun taikina paksuuntuu, ota käyttöön sähkövatkain taikinakoukuilla.
  6. Lisää loput jauhot ja viimeiseksi pehmeä voi.
  7. Vatkaa taikinaa 5–6 minuuttia.
  8. Anna taikinan tekeytyä 5–10 minuuttia.
  9. Siirrä taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta tasaiseksi.
  10. Muotoile taikinasta tanko ja jaa noin 20 osaan.
  11. Pyöritä palat pulliksi ja tee niihin reiät muodostaen rinkilöitä.
  12. Vaihtoehtoisesti kaulitse taikina ja ota muotilla ympyröitä.
  13. Siirrä munkit leivinpaperoidulle pellille ja kohota 30–40 minuuttia.
  14. Kuumenna öljy 160–170 asteeseen kattilassa.
  15. Laske munkit varovasti öljyyn kohonnut puoli alaspäin.
  16. Paista munkkeja 1–2 minuuttia molemmin puolin.
  17. Nosta talouspaperin päälle ja sokeroi hieman jäähtyneinä.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 munkkirinkilä, arvioitu
  • Kalorit: 210 kcal
  • Sokeri: 8 g
  • Natrium: 130 mg
  • Rasva: 10 g
  • Hiilihydraatit: 27 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 3 g
  • Kolesteroli: 20 mg