Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Geisha-mutakakku: suklainen unelma helposti

Geisha-mutakakku: suklainen unelma helposti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 10 min
  • Kypsennysaika: 25 min
  • Kokonaisaika: 35 min
  • Tuotto: 6 annosta
  • Kategoria: Jälkiruoka
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Täydellinen Geisha-mutakakku kotikeittiössä – näin onnistuu mehevä herkku, joka sulaa suussa ja tekee vaikutuksen jokaiseen kahvipöytään.


Ainesosat

  • 120 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja (tai perunajauhoja gluteenittomaan)
  • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • geishasuklaata (nappeja tai paloja)

Ohjeet

  1. Sulata voi mikrossa ja jätä jäähtymään.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon yhdessä voisulan kanssa.
  4. Vuoraa pieni irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  5. Painele geishapalat taikinan pinnalle.
  6. Paista 165 °C uunin keskitasolla 20–25 min, kunnes kakku on reunoilta kypsä mutta keskeltä vielä hieman taikinaista.
  7. Anna jäähtyä vuoassaan noin 15 min.
  8. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 280 kcal
  • Sokeri: 22 g
  • Natrium: 90 mg
  • Rasva: 16 g
  • Hiilihydraatit: 30 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 4 g
  • Kolesteroli: 60 mg