Kuvaus
Täydellinen Geisha-mutakakku kotikeittiössä – näin onnistuu mehevä herkku, joka sulaa suussa ja tekee vaikutuksen jokaiseen kahvipöytään.
Ainesosat
- 120 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja (tai perunajauhoja gluteenittomaan)
- 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- geishasuklaata (nappeja tai paloja)
Ohjeet
- Sulata voi mikrossa ja jätä jäähtymään.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon yhdessä voisulan kanssa.
- Vuoraa pieni irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
- Painele geishapalat taikinan pinnalle.
- Paista 165 °C uunin keskitasolla 20–25 min, kunnes kakku on reunoilta kypsä mutta keskeltä vielä hieman taikinaista.
- Anna jäähtyä vuoassaan noin 15 min.
- Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 280 kcal
- Sokeri: 22 g
- Natrium: 90 mg
- Rasva: 16 g
- Hiilihydraatit: 30 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 60 mg