Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gazpacho: raikas kylmä keitto kesän helteisiin

Gazpacho: raikas kylmä keitto kesän helteisiin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 15 min
  • Kypsennysaika: 0 min
  • Kokonaisaika: 2 h
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Keitot
  • Menetelmä: TehosekoitinEspanjalainen
  • Keittiö: Espanjalainen

Kuvaus

Gazpacho: raikas kylmä keitto kesän helteisiin. Kokeile helppoa reseptiä, joka viilentää ja hurmaa maullaan – täydellinen kesäpöytään!


Ainesosat

  • ¼ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 2 fresno-chiliä tai ½ punaista paprikaa, siemenet poistettuna
  • tl merisuolaa
  • 1 englantilainen kurkku
  • 0,6 dl tuoretta korianteria, silputtuna + lisää koristeluun
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,1 kg kypsiä tomaatteja, pilkottuna
  • ¼ pieni punasipuli, huuhdeltuna
  • 3 rkl sherryviinietikkaa tai punaviinietikkaa
  • 1,2 dl extra-neitsytoliiviöljyä + lisää viimeistelyyn
  • Tuoreita yrttejä koristeluun
  • Kirsikkatomaatteja koristeluun

Ohjeet

  1. Hienonna neljänneskurkku pieniksi kuutioiksi ja säästä koristeeksi.
  2. Kuori loppu kurkusta, paloittele ja laita tehosekoittimeen.
  3. Lisää joukkoon tomaatit, chili/paprika, punasipuli, valkosipuli, korianteri, viinietikka, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.
  4. Soseuta sileäksi.
  5. Tarkista maku ja säädä mausteita tarvittaessa.
  6. Siirrä keitto jääkaappiin ja anna viilentyä vähintään 2 tuntia.
  7. Tarjoile kylmänä, koristele kurkulla, kirsikkatomaateilla, yrteillä, öljyllä ja mustapippurilla.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 160 kcal
  • Sokeri: 7 g
  • Natrium: 480 mg
  • Rasva: 13 g
  • Hiilihydraatit: 10 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 2 g
  • Kolesteroli: 0 mg