Kuvaus
Gazpacho: raikas kylmä keitto kesän helteisiin. Kokeile helppoa reseptiä, joka viilentää ja hurmaa maullaan – täydellinen kesäpöytään!
Ainesosat
- ¼ tl vastajauhettua mustapippuria
- 2 fresno-chiliä tai ½ punaista paprikaa, siemenet poistettuna
- 1¼ tl merisuolaa
- 1 englantilainen kurkku
- 0,6 dl tuoretta korianteria, silputtuna + lisää koristeluun
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,1 kg kypsiä tomaatteja, pilkottuna
- ¼ pieni punasipuli, huuhdeltuna
- 3 rkl sherryviinietikkaa tai punaviinietikkaa
- 1,2 dl extra-neitsytoliiviöljyä + lisää viimeistelyyn
- Tuoreita yrttejä koristeluun
- Kirsikkatomaatteja koristeluun
Ohjeet
- Hienonna neljänneskurkku pieniksi kuutioiksi ja säästä koristeeksi.
- Kuori loppu kurkusta, paloittele ja laita tehosekoittimeen.
- Lisää joukkoon tomaatit, chili/paprika, punasipuli, valkosipuli, korianteri, viinietikka, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.
- Soseuta sileäksi.
- Tarkista maku ja säädä mausteita tarvittaessa.
- Siirrä keitto jääkaappiin ja anna viilentyä vähintään 2 tuntia.
- Tarjoile kylmänä, koristele kurkulla, kirsikkatomaateilla, yrteillä, öljyllä ja mustapippurilla.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 160 kcal
- Sokeri: 7 g
- Natrium: 480 mg
- Rasva: 13 g
- Hiilihydraatit: 10 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 2 g
- Kolesteroli: 0 mg