Kuvaus
Cheddar-pataleipä: 5 vinkkiä rapeaan kuoreen. Tutustu parhaisiin tapoihin onnistua leivonnassa ja yllätä kaikki täydellisellä lopputuloksella.
Ainesosat
- 7 dl vehnäjauhoja
- n. 1 dl raastettua cheddarjuustoa
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 3,5 dl vettä (42 °C)
- voita padan voiteluun
Ohjeet
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja kuivahiiva.
- Lisää cheddar-raaste ja sekoita.
- Kaada joukkoon lämmin vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Peitä kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön noin 12 tunniksi.
- Kuumenna uuni 225 °C ja laita pata uuniin noin 30 minuutiksi kuumenemaan.
- Ripottele jauhoja leivinalustalle ja kaada taikina siihen.
- Muotoile taikinasta pyöreä, napakka leipä.
- Peitä liinalla ja anna kohota, kunnes pata on kuuma.
- Ota pata varovasti uunista, voitele pohja ja reunat voilla.
- Nosta taikina pataan, ripottele päälle hieman jauhoja.
- Laita kansi päälle ja paista 30 minuuttia.
- Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.
- Halutessasi lisää cheddar-raastetta pinnalle 5 minuuttia ennen loppua.
- Nosta leipä padasta ja kääri leivinliinaan hetkeksi ennen tarjoilua.
Ravitsemus
- Serving Size: 1 viipale
- Calories: 180 kcal
- Sugar: 0,4 g
- Sodium: 320 mg
- Fat: 5 g
- Carbohydrates: 28 g
- Fiber: 1,4 g
- Protein: 5,5 g
- Cholesterol: 12 mg