Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cheddar-pataleipä kotiuunissa: täydellinen lopputulos

Cheddar-pataleipä kotiuunissa: täydellinen lopputulos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Matleena
  • Prep Time: 12 hour
  • Cook Time: 45 min
  • Total Time: 12 hour 45 minutes
  • Yield: 1 leipä
  • Category: Leipä
  • Method: Paistaminen
  • Cuisine: Kotiruoka / Eurooppalainen

Kuvaus

Cheddar-pataleipä: 5 vinkkiä rapeaan kuoreen. Tutustu parhaisiin tapoihin onnistua leivonnassa ja yllätä kaikki täydellisellä lopputuloksella.


Ainesosat

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • n. 1 dl raastettua cheddarjuustoa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3,5 dl vettä (42 °C)
  • voita padan voiteluun


Ohjeet

  1.  Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja kuivahiiva.
  2.  Lisää cheddar-raaste ja sekoita.
  3.  Kaada joukkoon lämmin vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  4.  Peitä kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön noin 12 tunniksi.
  5.  Kuumenna uuni 225 °C ja laita pata uuniin noin 30 minuutiksi kuumenemaan.
  6.  Ripottele jauhoja leivinalustalle ja kaada taikina siihen.
  7.  Muotoile taikinasta pyöreä, napakka leipä.
  8.  Peitä liinalla ja anna kohota, kunnes pata on kuuma.
  9.  Ota pata varovasti uunista, voitele pohja ja reunat voilla.
  10.  Nosta taikina pataan, ripottele päälle hieman jauhoja.
  11.  Laita kansi päälle ja paista 30 minuuttia.
  12.  Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.
  13.  Halutessasi lisää cheddar-raastetta pinnalle 5 minuuttia ennen loppua.
  14.  Nosta leipä padasta ja kääri leivinliinaan hetkeksi ennen tarjoilua.


Ravitsemus

  • Serving Size: 1 viipale
  • Calories: 180 kcal
  • Sugar: 0,4 g
  • Sodium: 320 mg
  • Fat: 5 g
  • Carbohydrates: 28 g
  • Fiber: 1,4 g
  • Protein: 5,5 g
  • Cholesterol: 12 mg