Minun Rakkaimmat Suomalaiset Leivonnaiset: Suuri Opas Keittiööni

Minun Rakkaimmat Suomalaiset Leivonnaiset: Suuri Opas Keittiööni

Rakastatko sitä? Jaa se!

Kun Leivonnan Tuoksu Täyttää Kodin

Keittiö on aina ollut minulle kodin sydän. Muistan, miten isän innoittamana aloin kokeilla omia juttujani ja rakastuin leivontaan – erityisesti kaikkeen, mitä perinteiset suomalaiset leivonnaiset edustavat. Minulle mikään ei voita sitä hetkeä, kun uunista leviää vastaleivotun pullan tai mustikkapiirakan tuoksu. Se on pala suomalaista sielunmaisemaa ja puhtainta lohturuokaa.

Meille suomalaisille kahvipöytä on enemmän kuin vain ateria; se on tapa osoittaa vieraanvaraisuutta ja rakkautta. Kun vieraat astuvat kotiini, ensimmäinen asia, jonka teen, on laitan kahvit tippumaan ja kaivan esiin kotitekoisia herkkuja. Siinä hetkessä, kun näen heidän kasvojensa kirkastuvan tuoksun saavuttaessa heidät, tiedän tehneeni jotain oikeaa.

Olen koonnut tähän oppaaseen kaiken, mitä olen vuosien varrella oppinut suomalaisista leivonnaisista. Jaan teille parhaat reseptini, tärkeimmät oivallukseni ja ne pienet salaisuudet, joilla onnistut varmasti. Tervetuloa leivontamatkalle minun keittiööni!

suomalaiset leivonnaiset
suomalaiset leivonnaiset

Salaisuuteni Täydelliseen Lopputulokseen: Suomalaisen Leivonnan Peruspilarit

Olen oppinut, että aidot suomalaiset leivonnaiset eivät synny monimutkaisista kikkailuista, vaan laadukkaista ja puhtaista raaka-aineista. Vuosien kokeilun jälkeen olen löytänyt ne ainesosat ja tekniikat, joilla varmistan onnistumisen joka kerta.

Minun Tärkeimmät Raaka-aineeni

Mausteet, jotka Herättävät Muistoja:

Kardemumma on minulle ehdottomasti tärkein mauste. Pulla ilman kardemummaa ei ole pullaa. Käytän aina vastajauhettua kardemummaa, sen tuoksussa on jotain uskomattoman kotoisaa. Muistan, miten lapsuudessani leikkikeittiössäni ”leipoin” hiekkakakkuja ja kuvittelin niiden tuoksuvan kardemummalta. Nyt, kun jauhan kardemummaa omassa keittiössäni, se tuoksu vie minut takaisin niihin hetkiin.

Kaneli on kardemumman täydellinen pari ja korvapuustien ehdoton kuningatar. Käytän vain Ceylonin kanelia, se on lempeämpää ja makeampaa kuin tavallinen kaneli. Kun sekoitan sitä sokeriin korvapuustien täytteeksi, koko keittiö täyttyy tuoksulla, joka saa perheen kerääntymään keittiöön ennen kuin leivonnaiset ovat edes uunissa.

Rakkaimmat Raaka-aineeni:

Aito voi en tingi voin laadusta. Se antaa leivonnaisille sen oikean, täyteläisen maun. Käytän aina suomalaista voita, ja pidän sitä huoneenlämpöisenä ennen käyttöä. Liian kova voi rikkoo taikinaa, liian pehmeä tekee siitä tahmeaa. Oikea voi on sitä, kun se antaa hieman periksi sormenpainalluksella mutta säilyttää muotonsa.

Suomalaisen leivonnan raaka-aineet: suomalaiset leivonnaiset
Suomalaisen leivonnan raaka-aineet: kardemumma, kaneli, voi ja marjat

Maitorahka on salaisuuteni monessa piirakassa ja sämpylässä. Rakastan rahkan tuomaa mehevyyttä ja kevyttä happamuutta. Se tekee taikinasta pehmeämmän ja pitää leivonnaiset tuoreina pidempään. Kun teen rahkapiirakkaa, käytän aina tuoretta rahkaa, se maistuu niin paljon paremmalta kuin kaupan valmistäyte.

Kotimaiset marjat käytän aina kun mahdollista suomalaisia metsämarjoja. Mikään ei voita mustikkapiirakkaa, jonka mustikat on itse poimittu. Pakastin on täynnä kesän antimia: mustikka, puolukka, vadelma ja lakka. Talvella, kun leivon marjapiirakkaa, se tuo kesän makuja synkkään vuodenaikaan.

Tärkeitä Tekniikoita, jotka Olen Oppinut

Taikinankäsittely on taito, jota olen hionut vuosia. Hiivataikinoissa varovaisuus on valttia liika vaivaaminen tekee taikinasta sitkeää. Opin tuntemaan taikinaa sormieni kautta: kun se on kimmoisaa mutta ei tahmea, se on valmis.

Kohotus on ehkä tärkein yksittäinen vaihe. En koskaan kiirehdi kohotuksessa. Hyvä taikina tarvitsee aikaa kehittyä. Talvella laitan kohotuskulhon lämpimään paikkaan, kesällä riittää huoneenlämpö. Tiedän kohotuksen olevan valmis, kun taikina on kaksinkertaistunut ja painallus jättää siihen pysyvän kuopan.

Minun Reseptiarkistoni Helmet: Leivotaan Yhdessä!

Tähän olen koonnut rakkaimmat ja testatuimmat reseptini. Nämä ovat minun keittiöni helmet ja ne suomalaiset leivonnaiset, joihin palaan aina uudelleen.

1. Pulla: Se Ainoa Oikea

Pulla on minulle leivonnaisista rakkain. Olen hionut omaa pullataikinaani vuosia, ja sen salaisuus on pehmeydessä ja runsaassa kardemumman maussa. Kun teen pullaa, en tee sitä vain syömistä varten, teen sitä luomaan tunnelmaa, tuomaan perheen yhteen, jakamaan iloa.

Minun pullataikinaani tulee paljon kardemummaa, ainakin teelusikallinen puolta kiloa jauhoja kohti. Monet hämmästelevät määrää, mutta siinä on pullan sielu. Käytän myös runsaasti voita ja munia, ne tekevät taikinasta mehevää ja säilyttävät pullan pehmeänä pitkään.

Korvapuustit ovat perheen ehdoton suosikki. Teen niistä isoja ja mehevyydeltään täydellisiä. Salaisuuteni on kunnollinen täyte: voi, sokeri ja kaneli sopivassa suhteessa. Ei liian vähän, mutta ei niin paljon, että se valuu ulos paistettaessa.

Voisilmäpullat ovat minun erikoisuuteni vieraille. Ne näyttävät niin kauniilta kahvipöydässä, ja niiden valmistus on yllättävän helppoa kun osaa tempun. Salaisuus on siinä, että teen keskelle syvän kuopan ja täytän sen runsaalla voikuulalla.

Tästä löydät minun luottoreseptini, jolla leivot pehmeät ja täydelliset rinkiläpullat.

Mukipulla ohje: helpoin tapa herkutella hetkessä
Mukipulla ohje: helpoin tapa herkutella hetkessä

2. Kääretorttu: Pelastus Kiireessä

Kääretorttu on minulle täydellinen esimerkki siitä, miten yksinkertainen voi olla nerokasta. Se on nopea valmistaa ja loputtoman muunneltavissa. Tämä on se herkku, jonka leivon, kun yllätysvieraat soittavat ovikelloa tai kun haluan pikaisen herkun iltakahveille.

Olen huomannut, että kaikki lähtee pohjasta. Hyvä kääretorttupohja on kuohkea, kostea ja taipuisa. Se ei saa olla liian kuiva, koska silloin se halkeaa käärittäessä. Ei myöskään liian märkä, koska silloin se ei pysy kasassa.

Minun lempiverse on vadelmahillo ja kermavaahto, mutta vaihteleminen on hauskaa. Kesällä käytän tuoreita marjoja, talvella hilloa tai marmeladeja. Joskus teen suolaisen version tuorejuusto-lohi -täytteellä se on hurjan hyvä!

Käärimisen taito on tullut kokemuksen myötä. Tärkeintä on, että pohja on vielä hieman lämmintä käärittäessä. Liian kuuma polttaa kädet, liian kylmä halkeaa. Käytän aina kosteaa kakkupaperia apuna.

3. Rakastetuimmat Piirakat ja Kakut Keittiöstäni

Britakakku, jos minun pitäisi nimetä vain yksi kesäinen suosikkikakku, se olisi ehdottomasti Britakakku. Siinä yhdistyy kaikki, mitä rakastan: rapea marenki, pehmeä pohja ja runsaasti tuoreita marjoja.

Paras britakakku resepti 20 minuutissa
Britakakku | kokkini.fi

Ensimmäisen kerran tein Britakakkua yli kymmenen vuotta sitten, ja se oli katastrofi. Marenki oli sitkeä, pohja kuiva ja marjat valuivat kaiken päälle. Mutta siitä oppiminen alkoi! Nyt tiedän, että marengissa tärkeintä on täydellinen puhtaus, yksikään rasvan pisara ei saa päästä kuohkeutuskulhoon. Sokeri pitää lisätä vähitellen, ja vatkaus on lopetettava juuri oikealla hetkellä.

Mustikkapiirakka on minun sydämeni lauluni. Käytän aina tuoreita metsämustikka, jos vain mahdollista. Pakastetutkin käyvät, mutta ne pitää antaa sulaa kokonaan ja valuttaa ylimääräinen neste pois. Minun salaisuuteni on hieman mannaa pohjalle, se imee ylimääräistä nestettä eikä pohja jää märäksi.

Vohvelit, viikonloppuaamuihin ei kuulu mikään paremmin kuin rapeiden vohvelien paistaminen. Perhe herää aina vohvelien tuoksuun, ja se on paras tapa aloittaa lauantaiaamu. Minun salaisuuteni on kuohkeuttaa munanvalkuaiset erikseen, se tekee vohveleista kevyempiä ja rapeampia.

Jaan teille salaisuuteni kaikkein rapeimpaan taikinaan: Paras Vohvelitaikina.

4. Juhlapyhien ja Sesonkien Erityisherkut

Rakastan sitä, miten leivonta elää vuodenaikojen ja juhlapyhien mukana. Minulle Vappu ei tunnu Vapulta ilman kotitekoisten munkkien tuoksua. Joulu ilman piparkakkuja on kuin kesä ilman auringonpaistetta.

Rahkamunkit ovat minun Vappu-perinteeni. Teen niitä aina edellisenä iltana, ja koko talo tuoksuu öljylle ja makeudelle. Lapset kiipeävät tuoleille seuraamaan, miten munkit putoavat öljyyn ja pullistuvat kauniiksi kultaisiksi palloiksi. Salaisuuteni on hyvä lämpötila liian kuuma öljy paistaa pinnasta kiinni mutta jättää sisuksen raakaksi, liian kylmä öljy tekee munkista rasvaisia.

Näillä neljällä helpolla askeleella sinäkin onnistut paistamaan täydellisen pehmeät rahkamunkit kotona: Rahkamunkit kotona.

Helpot rahkamunkit kotona ilman vaivaa
Helpot rahkamunkit kotona ilman vaivaa

Piparkakut ovat joulun ehdoton klassikko. Teen aina omat piparkakkutaikinani, koska kaupan valmiit taikinaseokset eivät maistu miltään. Minun taikinassani on oikeaa hunajaa ja runsaasti mausteita: kaneli, kardemumma, neilikka ja inkivääri. Annan taikinaa levätä yön yli jääkaapissa, se helpottaa käsittelyä ja parantaa makua.

Laskiaispullat ovat helmikuun kohokohta. Teen niistä aina perinteisiä: hyvä vehnäpulla, runsaasti kermavaahtoa ja mantelimassaa. Joskus teen myös moderneja versioita vadelmalla tai suklaa-suolakaaramellilla täytettynä. Mutta perinteinen on perinteinen, ja sitä ei voi voittaa.

5. Myös Suolaista, Tietysti!

Vaikka rakastan makeaa, on suolaisilla leivonnaisilla erityinen paikka sydämessäni. Ne sopivat lounaaksi, iltapalaksi tai juhlien noutopöytään. Usein teen suolaisia leivonnaisia silloin, kun haluan jotain ravitsevampaa kuin pelkkiä kakkuja.

Munariisipasteijat ovat yksi omista suosikeistani. Ne ovat yllättävän helppoja tehdä itse, ja maku on aivan eri luokkaa kuin kaupan valmiit. Käytän tuoretta munaa ja kunnon riisiä ei mitään valmista seosta. Salaisuuteni on maustemarja: se antaa just sen oikean maun, joka tekee pasteijasta perinteisen.

Taikinaa teen lehtitaikinasta, joskus ostan valmiin, joskus teen itse. Oma taikina on tietysti parempaa, mutta kiireisenä äitinä myönnän käyttäväni joskus valmistakin. Tärkein asia on, että täyte on tehty rakkaudella.

Kokeile minun reseptiäni: Helpot Munariisipasteijat.

Parhaat helpot munariisipasteijat kotiuuniin
Parhaat helpot munariisipasteijat kotiuuniin

Juustosämpylät ovat toinen suosikkini. Teen niistä aina isoja ja mehevyydeltään täydellisiä. Käytän tuoretta juustoraasteita se sulaa kauniimmin kuin kuiva juustoraaste. Lisään taikinaan myös tuoreita yrttejä: oreganoa, basilikaa tai timjamia.

Kinkkukierre on hittini juhlapöydässä. Se näyttää hienolta mutta on yllättävän helppo tehdä. Salaisuuteni on hyvä täyte: kinkku, juusto ja sipuli sopivassa suhteessa. Ja tietysti kunnon munanvoidetta pinnalle, se antaa kauniin kullanruskean värin.

Parhaat Vinkkini, jotka Olen Oppinut Kantapään Kautta

Koska opin leipomaan kokeilemalla, olen tehnyt kaikki mahdolliset virheet puolestasi! Tässä ovat parhaat vinkkini, jotka olen matkan varrella kerännyt:

Anna taikinalle aikaa: älä kiirehdi kohotuksessa. Se on tärkein yksittäinen vaihe pehmeän lopputuloksen saavuttamiseksi. Kiirehtiminen pilaa koko työn. Hyvä taikina ei synny tunnissa, se tarvitsee aikaa kehittyä.

Tunnustele taikinaa: älä lisää kaikkia jauhoja kerralla. Opettele tuntemaan, milloin taikina on sopivan kimmoisaa. Taikinaa pitää pystyä käsittelemään, mutta se ei saa olla liian tiukkaa. Märkä taikina on helpompi korjata kuin kuiva.

Uuni on yksilö: opin nopeasti, että uunien lämpötilat heittävät. Paistoajat ovat aina ohjeellisia, joten opi tuntemaan oma uunisi. Minun uunini paistaa aina hieman kuumemmalla kuin mitä lämpömittari näyttää. Siksi lasken lämpötilaa 10-20 astetta ohjeesta.

Mittaa tarkasti: leivonnassa tarkkuus on tärkeää. Käytän aina vaakaa nesteitä lukuun ottamatta. Tilavuusmitta on epätarkkaa, ja se voi pilata koko leivoksen. Hyvä keittiövaaka on yksi tärkeimmistä välineistäni.

Mausta rohkeasti: suomalaiset leivonnaiset saavat maistua mausteiltaan. Älä ole liian varovainen kardemumman tai kanelin kanssa. Maku on se, mikä tekee leivonnaisesta muistettavan.

Käytä laadukkaita raaka-aineita: halpa ei ole aina hyvä. Panostin hyvään voihin, tuoreisiin muniin ja laadukkaaseen jauhoihin. Se näkyy lopputuloksessa.

Valmistele hyvin: mittaa kaikki aineet valmiiksi ennen kuin aloitat. Ei ole mukavaa etsiä kardemummaa kesken taikinanteon. Hyvä valmistelu on puoli työstä.

Opettele lukemaan taikinaa: jokainen taikina on erilainen. Ilmankosteus, jauhojen laatu, munien koko, kaikki vaikuttaa. Älä orjallisesti seuraa ohjeita, vaan opettele tuntemaan milloin taikina on valmis.

Pidä uuni puhtaana: kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta likaisessa uunissa leivonnaiset saavat outoja makuja. Puhdistan uunin säännöllisesti, ja se todella näkyy lopputuloksessa.

Älä avaa uuninluukku turhaan: uteliaisuus on ymmärrettävää, mutta jokainen avauskerta pudottaa uunin lämpötilaa. Opin tämän kantapään kautta, kun kakkuni painuivat kasaan.

Vuodenaikoja Seuraten: Milloin Leipoa Mitäkin

Monet rakastetuimmat suomalaiset leivonnaiset liittyvät vahvasti vuodenaikoihin ja juhlapyhiin. Tässä kauniissa rytmissä on jotain syvästi lohdullista. Olen oppinut arvostamaan tätä syklisyyttä, se tuo elämään odotuksen ja juhlan tuntua.

Kevät tuo mukanaan Laskiaispullat helmikuussa. Se on talven pimeimpien hetkien lohduttaja. Maalis-huhtikuussa on Pääsiäisen aika, ja silloin leivon mämmiä ja Pääsiäisleivoksia. Vappuna tulevat munkit ja tippaleivät.

Kesä on marjojen aikaa. Silloin leivon mustikkapiirakkaa, mansikkatortut ja Britakakut. Mökillä paistan pannukakkua ja vohveleit ulkona. Kesän maut pitää nauttia silloin kun niitä on.

Syksy tuo mukanaan omenat ja puolukat. Omenapiirakka on syksyn ehdoton klassikko. Marjaretkien jälkeen leivon puolukkapiirakkaa ja karpalokakkuja. Syksy on myös sämpylöiden aikaa, ne maistuvat jotenkin paremmilta kun ilmat viilenee.

Talvi on piparkakkujen ja joululeivonnaisten aikaa. Joulukuussa keittiössä tuoksuu jatkuvasti joltain hyvältä. Joulutortut, piparkakut, glögikakut, lista on loputtomaton.

Erikoisvinkkejä Eri Leivonnaisiin

Vuosien kokemuksen myötä olen oppinut pieniä niksejä, jotka tekevät leivonnaisista parempia:

Pullaan lisään aina tipan vaniljaa, se syventää makua ihmeellisesti. Kohotuskulhon päälle laitan kosteaa pyyhettä, se estää taikinaa kuivumasta.

Kakkuihin käytän aina huoneenlämpöisiä ainesosia. Kylmät aineet eivät yhdisty kunnolla, ja taikina voi erkaantua. Kukin kerros pitää sekoittaa juuri sopivasti, liika sekoitus tekee kakusta sitkeän.

Piirakka syntyy parhaiten, kun pohja on esileivottu. Piston pohjaan haarukalla reikiä, se estää pullistumasta. Täytteen alle ripottelen hieman mannarouhetta, se imee ylimääräisen nesteen.

Lehtitaikinaan pitää käyttää oikeaa voita, margariini ei toimi. Taikina pitää pitää kylmänä koko ajan, muuten voi sulaa ja taikina menee pilalle.

Lasten Kanssa Leipominen: Parhaita Hetkiä

Leipominen lasten kanssa - perheen yhteisiä hetkiä
Leipominen lasten kanssa – perheen yhteisiä hetkiä

Yksi rakkaimmista puolistani leivonnassa on se, miten perinteisten suomalaisten leivonnaisten valmistus tuo sukupolvet yhteen.

Lasten kanssa aloitin helpoista: vohvelit, pannukakut, yksinkertaiset keksit. He oppivat mittaamaan, sekoittamaan ja maistamaan. Mutta ennen kaikkea he oppivat sen, että ruoka tehdään rakkaudella.

Pienet kädet ovat parhaita korvapuustien käärimisessä. Heidän ei tarvitse pelätä taikinaa, he koskevat siihen rohkeasti. Joskus lopputulos on kömpelö, mutta se maistuu rakkaudelta.

Glaneeraminen on lasten lempihomma. Heillä ei ole kiire, he keskittyvät täysin siihen hetkeen. Keittiö on sotkuinen sen jälkeen, mutta se ei haittaa. Tärkeintä on se yhdessäolo.

Minun Leivontavälineeni: Mitä Todella Tarvitaan

Leivontavälineet - mitä kotileipuri tarvitsee
Leivontavälineet – mitä kotileipuri tarvitsee

Vuosien varrella olen oppinut, mitkä välineet ovat todella välttämättömiä ja mitkä vain mukavaa ylellisyyttä:

Keittiövaaka on ehdottomasti tärkein. Ilman sitä on mahdotonta tehdä tasalaatuisia leivonnaisia. Panostin hyvään vaakaan, ja se on ollut paras sijoitus.

Yleiskone helpottaa elämää huomattavasti. Taikinankuvaus käsin on puurtamista. Hyvä kone tekee taikinasta tasalaatuisempaa ja säästää aikaa.

Uunimitta on välttämätön, koska uunien lämpötilat vaihtelevat. Luotan mieluummin mittariin kuin uunin omaan näyttöön.

Hyvät kulhot ovat tärkeitä. Käytän laskulhoja, koska niistä näkee taikinaa kohotuksessa. Metallisia välttään, koska ne siirtävät kylmyyttä.

Teflonpaperi on ollut mullistus. Mikään ei tartu kiinni, ja sen voi käyttää uudelleen. Säästää aikaa ja hermoja.

Lopuksi: Leivotaan Yhdessä Iloa Elämään

Toivon, että tämä opas inspiroi sinua kokeilemaan ja löytämään samanlaista iloa suomalaisesta leivonnasta, jonka minä olen löytänyt. Minulle leipominen on tapa luoda muistoja ja jakaa rakkautta. Se on hetki, jolloin kiirettäkin on ja keskittyy pelkästään siihen, mitä tekee käsilään.

Jokaisella leivonnaisella on oma tarinansa. Pullat, jotka leivoin ensimmäistä kertaa omaan kotiin muuttaessani. Syntymäpäiväkakku, jonka tein ensimmäistä kertaa lapselleni. Korvapuustit, jotka pelastivat yllätysvieraiden tilanteen. Kaikki nämä hetket ovat osa minua, osa minun tarinaani.

Suomalaiset leivonnaiset ovat enemmän kuin vain ruokaa. Ne ovat perinteitä, muistoja, yhteenkuuluvuuden tunnetta. Ne yhdistävät meidät menneisyyteen ja tulevaisuuteen samaan aikaan.

Suomalainen kahvipöytä kotitekoisilla leivonnaisilla
Suomalainen kahvipöytä kotitekoisilla leivonnaisilla

Toivon, että tämä yleiskatsaus on herättänyt uteliaisuutesi! Nyt sinun on helppo sukeltaa syvemmälle juuri sinua kiinnostavaan reseptiin. Valitse yllä olevista linkeistä se, joka kutsuu sinua eniten, ja aloita oma leivontahetkesi.

Nyt haluan kuulla sinusta! Mikä on sinun rakkain leivonnaismuistosi? Tai mitä aiot leipoa seuraavaksi? Jätä kommentti alle, olisi ihana kuulla tarinasi!

Onnellisia leivontahetkiä, Matleena.

Usein Kysytyt Kysymykset: Vastauksia Lukijoideni Yleisimpiin Huoliin

Matleena, miksi minun pullataikinan täytyy olla niin tahmeaa? Pelottaa lisätä niin vähän jauhoja!

Kultaseni, tahmeana pysyvä taikina on merkki siitä, että teet kaiken oikein! Minäkin pelkäsin sitä tahmaisuutta ja lisäilin jauhoja lopputuloksena oli kuivia pullia. Hyvä sitko syntyy vain kärsivällisellä vaivaamisella (10-15 min). Äl­kä anna periksi ennen kuin taikina alkaa irtoamaan käsistä ja kulhon reunoista!

Korvapuustini kaatuvat aina sivulle kuin väsyneet vanhurit. Mitä teen väärin?

Nauran tälle kuvaukselle, koska tunnistan sen niin hyvin! Ongelma on liian kapeissa paloissa. Leikkaa aina vähintään 3-4 cm levyisiä paloja ja paina keskustaa hellästi kahdella sormella. Se antaa klassisen muodon ja pitää pullat pystyssä. Nerokkaampaa: leikkaa taikina suikaleiksi ja rullaa jokainen korvapuusti erikseen!

En ymmärrä tätä hiiva-hommaa. Joskus pullat nousevat, joskus eivät.

Hiivan lämpötila on kriittinen, rakas ystäväni! Tuorehiiva tarvitsee 37-asteista nestettä (kädenlämpöistä), kuivahiiva 41-42-asteista (selvästi lämmintä). Mittaan aina lämpötilan enkä arvuuttele. Muista: 50 g tuorehiivaa = 2 pussia kuivahiivaa. Kohotuspaikka: alle 50-asteinen uuni on täydellinen!

Voiko pullaa tehdä ilman maitoa ja munaa? Pelkään, että se ei maistu miltään.

Tietysti voi! Kauramaitoa tavallisen maidon tilalle se antaa hienoa makua. Kananmunan voi jättää kokonaan pois, pulla tulee jopa pehmeämmäksi! Voin tilalle maidotonta margariinia. Voitelussa käytän vahvaa kahvia kauniin värin saamiseksi. Rakkaus maistuu lopputuloksessa!

Leivonnaiseni kuivuvat nopeasti, vaikka maistuvat hyvältä heti uunista.

Tämä koskettaa sydäntäni! Syy on liian niukassa rasvan määrässä tai kuivassa taikinassa. Älä tingi voin määrästä, käytän aina aitoa voita. Rahka on salaisuuteni, se pitää leivonnaiset tuoreina päiviä. Säilytä valmiit leivonnaiset puhtaan liinan alla, ei ilmatiiviissä rasiassa!

Rakastatko sitä? Jaa se!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *