Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Katkarapuleipä: helppo ja herkullinen ohje

Katkarapuleipä: helppo ja herkullinen ohje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 40 min
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Resepti
  • Menetelmä: Friteeraus, keittäminen, kokoaminen
  • Keittiö: Suomalainen, skandinaavinen

Kuvaus

Katkarapuleipä: helppo ja herkullinen ohje arkeen tai juhlaan. Tutustu reseptiin ja loihdi maukas klassikko pöytään alle 15 minuutissa!


Ainesosat

  • 4 kpl saaristolaisleipäviipaletta
  • 2 kpl syntikypsiä avokadoja
  • 8 kpl vihreää parsaa
  • 1 rasia salaatinversoja koristeluun

Majoneesi:

  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 23 dl oliiviöljyä
  • ½ kpl limen mehu ja raastettu kuori
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl Dijon-sinappia

Frittikatkaravut:

  • 8 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
  • 2 kpl kananmunan keltuaisia
  • 2 dl jäävettä
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl perunajauhoja
  • ½ l öljyä friteeraukseen

Ohjeet

  1. Valmista majoneesi: Laita tehosekoittimeen keltuainen, limen mehu ja kuori, valkopippuri, suola, sokeri ja sinappi. Sekoita nopeasti ja lisää öljy ohuena nauhana, kunnes majoneesi on paksua. Anna maustua jääkaapissa tunnin.
  2. Kuori parsat ja leikkaa tyvestä puumainen osa pois. Halkaise tarvittaessa paksut parsat kahtia.
  3. Keitä parsat suolatussa vedessä 4–8 minuuttia ja jäähdytä nopeasti.
  4. Sulata jättikatkaravunpyrstöt tarvittaessa.
  5. Valmista tempurataikina juuri ennen paistamista: riko keltuaisten rakenne jääkylmän veden kanssa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kuumenna öljy ja friteeraa taikinassa pyöritellyt ravunpyrstöt kullanruskeiksi. Nostele talouspaperin päälle ja ripottele päälle sormisuolaa.
  7. Kuori ja viipaloi avokadot.
  8. Kokoa leivät: levitä saaristolaisleivän päälle limemajoneesi, avokadoviipaleet, keitetyt parsat ja frittikatkaravut.
  9. Koristele salaatinversoilla ja tarjoile heti.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 leipä
  • Kalorit: 420 kcal
  • Sokeri: 3 g
  • Natrium: 480 mg
  • Rasva: 30 g
  • Hiilihydraatit: 25 g
  • Kuitu: 5 g
  • Proteiini: 12 g
  • Kolesteroli: 140 mg