Kuvaus
Katkarapuleipä: helppo ja herkullinen ohje arkeen tai juhlaan. Tutustu reseptiin ja loihdi maukas klassikko pöytään alle 15 minuutissa!
Ainesosat
- 4 kpl saaristolaisleipäviipaletta
- 2 kpl syntikypsiä avokadoja
- 8 kpl vihreää parsaa
- 1 rasia salaatinversoja koristeluun
Majoneesi:
- 1 kpl kananmunan keltuainen
- 2–3 dl oliiviöljyä
- ½ kpl limen mehu ja raastettu kuori
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
- ½ tl valkopippuria
- 1 tl Dijon-sinappia
Frittikatkaravut:
- 8 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
- 2 kpl kananmunan keltuaisia
- 2 dl jäävettä
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl perunajauhoja
- ½ l öljyä friteeraukseen
Ohjeet
- Valmista majoneesi: Laita tehosekoittimeen keltuainen, limen mehu ja kuori, valkopippuri, suola, sokeri ja sinappi. Sekoita nopeasti ja lisää öljy ohuena nauhana, kunnes majoneesi on paksua. Anna maustua jääkaapissa tunnin.
- Kuori parsat ja leikkaa tyvestä puumainen osa pois. Halkaise tarvittaessa paksut parsat kahtia.
- Keitä parsat suolatussa vedessä 4–8 minuuttia ja jäähdytä nopeasti.
- Sulata jättikatkaravunpyrstöt tarvittaessa.
- Valmista tempurataikina juuri ennen paistamista: riko keltuaisten rakenne jääkylmän veden kanssa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna öljy ja friteeraa taikinassa pyöritellyt ravunpyrstöt kullanruskeiksi. Nostele talouspaperin päälle ja ripottele päälle sormisuolaa.
- Kuori ja viipaloi avokadot.
- Kokoa leivät: levitä saaristolaisleivän päälle limemajoneesi, avokadoviipaleet, keitetyt parsat ja frittikatkaravut.
- Koristele salaatinversoilla ja tarjoile heti.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 leipä
- Kalorit: 420 kcal
- Sokeri: 3 g
- Natrium: 480 mg
- Rasva: 30 g
- Hiilihydraatit: 25 g
- Kuitu: 5 g
- Proteiini: 12 g
- Kolesteroli: 140 mg