Kuvaus
Murea naudanlihakastike kotikeittiössä valmistettuna hurmaa perinteisellä maulla – katso ohje ja loihdi arkeen täyteläinen klassikko.
Ainesosat
Kastike:
- 1 dl smetanaa
- 5–7 dl lihan keitinlientä
- 3 dl hienonnettua Järvikylän Tilliä
- 50 g voita
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
Pata:
- 2 porkkanaa paloina
- 3 dl Järvikylän Tilliä hakkeena
- 10 maustepippuria
- 1 ½ rkl suolaa
- 2 l vettä
- 600 g naudan etuselkää
- 3 sipulia lohkoina
Ohjeet
- Pane liha kylmään veteen kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen.
- Kuori vaahto pois. Lisää porkkanat, sipulit, suola, pippurit ja tilli.
- Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 2 tuntia.
- Nosta liha pois liemestä ja jäähdytä.
- Leikkaa liha kuutioiksi ja siivilöi keitinliemi talteen.
- Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita.
- Kaada kuuma liemi vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Mausta kastike sokerilla ja sitruunamehulla.
- Lisää smetana ja kiehauta.
- Sekoita joukkoon lihakuutiot ja hienonnettu tilli.
- Tarjoile esimerkiksi tilliperunoiden kanssa.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 annos
- Kalorit: 450 kcal
- Sokeri: 4 g
- Natrium: 900 mg
- Rasva: 30 g
- Hiilihydraatit: 15 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 30 g
- Kolesteroli: 90 mg