Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Murea naudanlihakastike kotikeittiössä valmistettuna

Murea naudanlihakastike kotikeittiössä valmistettuna

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 20 min
  • Kypsennysaika: 2 hour 30 minutes
  • Kokonaisaika: 2 hour 50 minutes
  • Tuotto: 4 annosta
  • Kategoria: Pääruoka
  • Menetelmä: Hauduttaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Murea naudanlihakastike kotikeittiössä valmistettuna hurmaa perinteisellä maulla – katso ohje ja loihdi arkeen täyteläinen klassikko.


Ainesosat

Kastike:

  • 1 dl smetanaa
  • 57 dl lihan keitinlientä
  • 3 dl hienonnettua Järvikylän Tilliä
  • 50 g voita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria

Pata:

  • 2 porkkanaa paloina
  • 3 dl Järvikylän Tilliä hakkeena
  • 10 maustepippuria
  • 1 ½ rkl suolaa
  • 2 l vettä
  • 600 g naudan etuselkää
  • 3 sipulia lohkoina

Ohjeet

  1. Pane liha kylmään veteen kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen.
  2. Kuori vaahto pois. Lisää porkkanat, sipulit, suola, pippurit ja tilli.
  3. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 2 tuntia.
  4. Nosta liha pois liemestä ja jäähdytä.
  5. Leikkaa liha kuutioiksi ja siivilöi keitinliemi talteen.
  6. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita.
  7. Kaada kuuma liemi vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  8. Mausta kastike sokerilla ja sitruunamehulla.
  9. Lisää smetana ja kiehauta.
  10. Sekoita joukkoon lihakuutiot ja hienonnettu tilli.
  11. Tarjoile esimerkiksi tilliperunoiden kanssa.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 annos
  • Kalorit: 450 kcal
  • Sokeri: 4 g
  • Natrium: 900 mg
  • Rasva: 30 g
  • Hiilihydraatit: 15 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 30 g
  • Kolesteroli: 90 mg