Kuvaus
Näin teet satokausipasteijat luumulla ja pistaasilla – herkullinen yhdistelmä syksyn makuja ja rapeaa kuorta. Katso helppo ohje ja yllätä kaikki!
Ainesosat
- 1 pkt Myllyn Paras Voitaikina
Täyte:
- 8 luumua
- 1 dl vettä
- 1 dl ruokokidesokeria
- 1 tl kardemummaa
- 200 g pistaasipähkinöitä
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Pomadakuorrute:
- 0,5 dl tomusokeria
- Vettä
Ohjeet
- Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan.
- Poista luumuista kivet ja paloittele hedelmät.
- Kiehauta kattilassa vesi, ruokokidesokeri ja kardemumma. Lisää luumut ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia sekoitellen. Nosta jäähtymään.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne muruksi. Levitä pellille ja paahda 7 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu.
- Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
- Puolita taikinalevyt ja siivilöi luumutäytteestä ylimääräinen neste pois.
- Aseta täytettä taikinaneliön toiselle laidalle ja ripottele päälle pistaasirouhetta (säästä osa koristeluun).
- Taita pasteijat kolmioiksi ja painele reunat haarukalla kiinni.
- Voitele pasteijat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- Sekoita tomusokerista ja pienestä määrästä vettä pomadakuorrute.
- Pursota jäähtyneiden pasteijoiden päälle ohuet raidat ja viimeistele lopulla pistaasirouheella.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 kpl
- Kalorit: 260 kcal
- Sokeri: 10 g
- Natrium: 120 mg
- Rasva: 15 g
- Hiilihydraatit: 25 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 4 g
- Kolesteroli: 25 mg