Kuvaus
Perinteinen kinderpiirakka ohje ammattilaiselta. Rapea pohja, täyteläinen täyte ja takuuvarma onnistuminen. Katso salaiset vinkit!
Ainesosat
Taikina
- 3 dl sokeria
- 2,5 dl jauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 dl kiehuvaa vettä
- 150 g sulaa margariinia
- 2 munaa
Voikreemi
- 150 g voita
- 5 dl tomusokeria
- 4 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
- 2 pandan maitosuklaa levyä
- ½ pandan valkosuklaa levy
Ohjeet
- Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
- Kiehauta vesi ja sulata margariini. Hämmennä nesteet kuivien aineiden joukkoon.
- Sekoita vielä munat yksitellen taikinaa.
- Paista piirakkaa 15-20min 200- asteisessa uunissa.
- Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen voikreemin laittoa.
- Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kunnolla vaahdoksi (5-10min). Lisää joukkoon vaniljasokeri.
- Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Sulata suklaat mikrossa 30sec pätkissä.
- Levitä maitosuklaa nopeasti voikreemin päälle. Valuta valkosuklaa maitosuklaan päälle vaakatasoon raidoiksi ja marmoroi kuviot (vedä hammastikulla tms vetoja pystysuunnassa ylös ja alas saadaksesi marmoroidun kuvion).
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 485 kcal
- Sokeri: 58g
- Natrium: 180mg
- Rasva: 22g
- Hiilihydraatit: 72g
- Kuitu: 3g
- Proteiini: 6g
- Kolesteroli: 95mg