Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mehevä mokkapalatäytekakku: täydellinen juhliin

Mehevä mokkapalatäytekakku: täydellinen juhliin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Kirjoittaja: Matleena
  • Valmisteluaika: 30 min
  • Kypsennysaika: 50 min
  • Kokonaisaika: 1 hour 20 minutes
  • Tuotto: 10 annosta
  • Kategoria: Leivonnaiset, Kakut
  • Menetelmä: Uunissa paistaminen
  • Keittiö: Suomalainen

Kuvaus

Mehevä mokkapalatäytekakku hurmaa suklaan ja kahvin ystävät. Täydellinen juhliin – katso helppo ohje ja leivo herkku pöytään!


Ainesosat

  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl kahvia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl voita tai margariinia (vuoan voiteluun)

Suklaamousse:

  • 4 dl vispikermaa
  • 300 g tummaa suklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrute:

  • 2 dl tomusokeria
  • 25 g voita tai margariinia
  • 2 rkl kahvia
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi:

  • 12 rkl strösseleitä
  • 1 dl vahvaa kahvia (kostuttamiseen)

Ohjeet

  1. Pingota leivinpaperi Ø 20 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat voilla tai margariinilla.
  2. Sulata voi ja jäähdytä se.
  3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.
  4. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  5. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen kahvin ja sulatetun voin kanssa.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C uunin alatasolla 45–50 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa se sitten leivinpaperille jäähtymään huoneenlämpöiseksi.
  8. Vatkaa vispikerma vaahdoksi suklaamoussea varten.
  9. Pehmennä tuorejuusto ja yhdistä kermavaahdon kanssa.
  10. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita vaahtoon.
  11. Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan.
  12. Kostuta molemmat puolikkaat vahvalla kahvilla.
  13. Levitä kaksi kolmasosaa suklaamoussesta pohjan päälle ja aseta kansi päälle.
  14. Sulata kuorrutteen voi kattilassa, lisää kahvi ja ota kattila pois liedeltä.
  15. Vatkaa tomusokeri ja kaakaojauhe mukaan.
  16. Kaada kuorrute kakun päälle.
  17. Laita loput suklaamoussesta pursotinpussiin tähtityllalla ja pursota ruusukkeita kakun pinnalle.
  18. Koristele strösseleillä.


Ravitsemus

  • Annoskoko: 1 pala
  • Kalorit: 420 kcal
  • Sokeri: 28 g
  • Natrium: 120 mg
  • Rasva: 26 g
  • Hiilihydraatit: 40 g
  • Kuitu: 2 g
  • Proteiini: 5 g
  • Kolesteroli: 90 mg