Kuvaus
Mehevä mokkapalatäytekakku hurmaa suklaan ja kahvin ystävät. Täydellinen juhliin – katso helppo ohje ja leivo herkku pöytään!
Ainesosat
- 200 g voita tai margariinia
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 1 dl kahvia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl voita tai margariinia (vuoan voiteluun)
Suklaamousse:
- 4 dl vispikermaa
- 300 g tummaa suklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrute:
- 2 dl tomusokeria
- 25 g voita tai margariinia
- 2 rkl kahvia
- 2 rkl kaakaojauhetta
Lisäksi:
- 1–2 rkl strösseleitä
- 1 dl vahvaa kahvia (kostuttamiseen)
Ohjeet
- Pingota leivinpaperi Ø 20 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat voilla tai margariinilla.
- Sulata voi ja jäähdytä se.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.
- Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
- Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen kahvin ja sulatetun voin kanssa.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C uunin alatasolla 45–50 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa se sitten leivinpaperille jäähtymään huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi suklaamoussea varten.
- Pehmennä tuorejuusto ja yhdistä kermavaahdon kanssa.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita vaahtoon.
- Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan.
- Kostuta molemmat puolikkaat vahvalla kahvilla.
- Levitä kaksi kolmasosaa suklaamoussesta pohjan päälle ja aseta kansi päälle.
- Sulata kuorrutteen voi kattilassa, lisää kahvi ja ota kattila pois liedeltä.
- Vatkaa tomusokeri ja kaakaojauhe mukaan.
- Kaada kuorrute kakun päälle.
- Laita loput suklaamoussesta pursotinpussiin tähtityllalla ja pursota ruusukkeita kakun pinnalle.
- Koristele strösseleillä.
Ravitsemus
- Annoskoko: 1 pala
- Kalorit: 420 kcal
- Sokeri: 28 g
- Natrium: 120 mg
- Rasva: 26 g
- Hiilihydraatit: 40 g
- Kuitu: 2 g
- Proteiini: 5 g
- Kolesteroli: 90 mg