Kuvaus
Fetatäytteiset jauhelihapihvit: mehevä kesäherkku, joka hurmaa täytteellään ja mausteillaan. Täydellinen resepti kesäpäivän grillailuun!
Ainesosat
- 1 pieni sipuli
- 1 kananmuna
- 1 iso yksikyntinen valkosipuli
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl soijaa
- ¼ tl kanelia
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 400 g naudanjauhelihaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl kuivattua timjamia
- 100 g fetaa
- reilusti mustapippuria myllystä
Ohjeet
- Hienonna sipuli ja raasta valkosipuli.
- Sekoita jauheliha, kananmuna, sipuli, valkosipuli, mausteet, hunaja ja soija isossa kulhossa. Älä vaivaa liikaa, sekoita kevyesti.
- Anna taikinan maustua jääkaapissa muutama tunti tai käytä heti.
- Jaa taikina neljään osaan. Leikkaa feta pieniksi kuutioiksi.
- Muotoile yhdestä osasta pihvi, aseta keskelle fetakuutioita.
- Muotoile toinen saman kokoinen pihvi ja paina päälle. Sulje reunat huolellisesti.
- Öljyä kädet ja sivele pihvit kevyesti öljyllä.
- Toista sama kahdelle muulle pihville.
- Grillaa keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita ja kypsiä sisältä.
Ravitsemus
- Serving Size: 1 pihvi
- Calories: 320 kcal
- Sugar: 3 g
- Sodium: 680 mg
- Fat: 24 g
- Carbohydrates: 4 g
- Fiber: 1 g
- Protein: 24 g
- Cholesterol: 95 mg